Mida meie investeerimisportfellist leiab?

Nagu varem mainitud, siis meie investeerimine sai alguse ühisrahastusest ning pikalt oli selle varaklassi osakaal portfellis 100%. Jää murdis eelmisel aastal toimunud LHV IPO, kus me pere kaukasse portsu aktsiaid märkisime.

Viimased pool aastat olen üritanud ühisrahastuse osakaalu järjest vähendada ning suurendada aktsiate osakaalu ning see on sellise ajahorisondi kohta ka päris hästi õnnestunud, kuigi tõenäoliselt olen tavapärase algajana ära kolistanud juba ka oma esimesed ämbrid.

9. juuni seisuga näeb portfelli jaotus siis välja selline:

chart

Kuna olen selline pidev kõhkleja ja kahtleja tüüp, siis usaldan aktsiaturge pika ajaloo tõttu hetkel rohkem kui lühikese ajalooga ühisrahastusportaale.

Koos abikaasaga on paika pandud ka kindel plaan oma aktsiapositsioone pika horisondiga hoida, seega näen lähemal või kaugemal ajal ees ootavas kriisis hoopis ostukohta.

Kuna eelmise kriisi ajal ei teadnud ma aktsiaturgudest mitte halligi, siis loodan, et punaseid numbreid nähes närv vastu peab ja kõike maha müüma ei kipu. Aga usun, et peab – ikkagi vana spordimees ja enesekontroll on vägev!

Kuna olen aktsiaturge jälginud ning selles vallas ennast harinud vaid umbes pool aastat, siis olen üritanud siseneda enne nö varbaga vett katsudes. Sellest ka vaba raha suur osakaal.

Kes värvipime pole, näeb pildi pealt ka väikest indeksfondide lõiku. See on tekkinud sinna tänu minu kallile abikaasale, kes LHV Kasvukonto abil suunab iga kuu kindla summa ilmselt meie kõige “lollikindlamasse” investeeringusse.

Täpsemalt võtan ühisrahastuse ja aktsiaportfelli sisu luubi alla juba järgmistes kirjutistes ja kirjutan lahti ka oma mõtted seoses nende varaklassidega.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri