Kuidas kõik alguse sai?

Olen mees, kes lõpetas ühe tavalise Tallinna keskkooli milleeniumivahetuse paiku ning läks siis kohe otse tudeerima Tallinna Ülikooli. Mingit finantsharidust isegi kõige lihtsamal baastasemel pole ma kunagi saanud ning seetõttu ei teadnud ma majanduse toimimisest ega investeerimisest mitte halligi.

Küll on mul lapsest peale olnud loomuomane vajadus raha säästa ning erinevatel eluetappidel olen suutnud rohkem või vähem kõrvale panna ja koguda nii oma eluaseme sissemakseks kui auto ostmiseks.

Varasematel aastatel piirdus minu investeerimine kõige tavalisemate pangahoiustega ning igasugused majandusuudised läksid ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Suur osa rahast oli aga inflatsiooni pureda ning tagantjärele saab selle üle vaid patja nutta.

Murdehetk

Uus elu sai alguse 2015. aasta teises pooles, kui minu toonane elukaaslane ja praegune abikaasa nakatus “investeerimispisikust” ning hakkas omal käel asja uurima ja enda rahaga ka ühisrahastusplatvormidel esimesi katsetusi tegema.

Mina jälgisin asja kõrvalt, kuid erinevate eelarvamuste tõttu tuld ei võtnud ja huvi investeerimise vastu veel ei tekkinud. Ühel hetkel tuli naisel arusaamine, et ühisrahastusega tegelemine on firma alt palju mõistlikum ja 2016. aasta 1. jaanuaril vanalinnas jalutades otsustasime registreerida oma ettevõtte.

Kuna tegin põhitöö kõrvalt aeg-ajalt ka “haltuurat”, siis ei pidanud muretsema selle üle, et investeeringutest laekuv tulu oleks ettevõttes ainsaks sissetulekuks. Lükkasin oma lisatööd OÜ alla ning oli kõigi jaoks win-win olukord.

Kapitali koguja

Firma loomine ja läbi selle tekkinud esimeste investeerimistulemuste nägemine tekitas minus tuhina ning esimese poolaasta tegelesin aktiivselt sellega, et lisatöödega investeerimiseks võimalikult suurt kapitali koguda. Hakkasin aegamööda mõtlema nagu väikeettevõtja ning elu sai täiesti uue suuna.

Aasta edenedes otsisin aktiivselt erinevaid võimalusi, kuidas sissetulekuid suurendada ja lisatööde maht vaikselt kasvas. Samal ajal hoidsin meie investeerimisportfellil küll silma peal, kuid aktiivselt ise sellega ei tegelenud ning lasin naisel raha ära paigutada.

Investoriks

2016/17 aastavahetuse paiku otsustasin meie investeerimisportfelli rohkem uurida ning hakata asju endale selgeks tegema. Sealt sain mina selle “nakkuse” külge ning viimased pool aastat olen aktiivselt endasse ahminud infot nii kodu- kui ka välismaistest portaalidest, podcastidest ja blogidest.

Ühel hetkel võtsin abikaasalt sisuliselt kogu investeeringute haldamise ja paigutamise üle ning olen üritanud meie portfellis olevate varaklasside jaotust ajapikku muuta. Aga sellest täpsemalt juba järgmises postituses.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri