Miks ma taltsutan massiivset exceli tabelit?

Koos investeerimisportfelli arenguga tekkis vajadus ka statistikatabeli järgi, kuhu kõik numbrid kokku jookseksid ning oleks hea hetkeseisust ülevaadet saada.

Praeguseks on ühest väikesest exceli tabelist kasvanud hiiglaslik üheksaleheküljeline monstrum, kus on kirjas kõik meie peres rahaga seonduv alates investeeringutega ning lõpetades isiklike väljaminekutega.

Kuna mulle aeg-ajalt meeldib exceli tabelitega nokitseda, siis olen kokku pannud ka tabelid ja graafikud nii meie erinevates varaklassides olevatest investeeringutest kui ka igakuise passiivse tulu laekumisest.

Kui mu kallis abikaasa tegi seda omal initsiatiivil juba varem, siis 2017. aasta alguses võtsin ka mina ühe uusaastalubadusena eesmärgiks hakata oma isiklikke sissetulekuid ja väljaminekuid kirja panema ning sellest on väga palju kasu olnud.

Kui kõik numbrid on must-valgelt silme ees, siis mulle annab see ka lisamotivatsiooni tööd teha ning aitab kulusid väga hästi kontrolli all hoida.

Tänapäevane tehnoloogia areng on teinud minusuguse vanakoolimehe jaoks sellise tabelipidamise ja statistika kogumise nii lihtsaks, kuna fail istub kenasti pilves, kus siis nii mina kui ka abikaasa saame sellele vajalikul hetkel täiendusi teha.

Nii näiteks ei võta igapäevaste tulude ja kulude ülesmärkimine rohkem kui kümmekond sekundit. Kuu viimasel päeval on vaja tabeliga veidi rohkem tegeleda, kuid see ajakulu on võrreldes kogutud informatsioonist saadava kasuga väga väike.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri