Tõmbame numbritelt teki maha!

Niiviisi. Olukord nõuab, et kirjutaksin asjadest nii nagu nad on ehk siis numbrite keeles. Ei hakka eelmisi postitusi muutma, kuid kirjutan kokkuvõtvalt kõik varaklassid läbi ning toon välja ka meie investeerimisportfelli arengu läbi aja tänasesse päeva.

Ühisrahastus eraisiku alt

Nagu eelnevalt olen maininud, siis meie pere investeerimisteekond sai alguse 2015. aasta alguses, kui mu abikaasa nakatus finantsvabaduse ideest ning kandis esimesed 200 eurot Estateguru platvormi. Kuni 2015. aasta lõpuni tegutseski naine mul üksinda ning oma finantsidest ning kasvatas eraisiku portfelli ühisrahastuses tipphetkel 4400 euro peale.

2016. aasta algusest saadik on lastud nendel investeeringutel rahulikult tagasi tiksuda ning praeguseks on seal kinni veel veidi rohkem kui 2400 eurot ning intressitulu on teenitud 585 eurot. Neljast portaalist Crowdestate’is on tagasi tulemata veel vaid Lõokese ringmaja projekt, Estategurus on üleval neli laenu väärtuses 566 eurot ning ülejäänud raha on enamuses Bondoras ning paarsada euri ka Mintoses.

Ühisrahastus ettevõtte alt

Ettevõtte lõime 2016. aasta alguses ning selle abil investeerime peamiselt minu poolt lisatööna teenitavat tulu ning oleme kahepeale eraisikutena firmale ka 11 600 eurot laenu andnud. Ettevõtte eelmise aasta koguteenistus oli peaaegu 7000 eurot ning tänavusel aastal on juuni keskpaigaks laekunud umbes 4400 jagu virtuaalset krabisevat. See kõik kokku panduna tiirleb siis viies erinevas ühisrahaportaalis.

Algusaegadel oli meie peamiseks sihiks Bondora, kus tipphetkel oli konto väärtuseks 6136 eurot ja intresse tuli rekordkuul 119 eurot. Seal panime aga aasta lõpus pausi peale ja nüüd tilgutan ma sealt igal kuul 100 kaupa kupüüre välja. Bondora enda kalkulaator lubab meile tootlust täieliku tagasimaksmiseni 11,94 %, kuid see saab tõenäoliselt õigest lõpunumbrist olema erineva nagu siga ja kägu.

Mintoses ja Twinos on ringlemas üsnagi sarnane summa, vastavalt 5420 ja 5380. Seal oli strateegiaks üritada portfell saada nii likviidseks kui võimalik ja investeerida vaid 1-2-kuulistesse laenudesse. Kuna see on nõudnud päris palju käsitööd, siis muutsin Mintoses strateegiat ning hakkan koguma edaspidi käsitsi valitud Mogo Eesti autolaene ja vajadusel annan välja suurema summa ühte laenu. Twinos jätkan ühe kuu taktikat ja kui tekib kusagil ikaldus, siis saab sealt loodetavasti “kiiret raha”. Läti portaalid “toodavad” hetkel kuus umbes 50-60 eurot, tuleks ehk rohkem, kui ma poleks nii briljantne “strateeg” ja koguaeg ei rapsiks 😀

Kõige suurema osakaaluga on meie ühisrahastuses Estateguru – seal teeb tööd veidi üle 8000 euro ning natuke sulli ootab ka juba järgmiseid projekte. Kokku on portfellis 39 erinevat laenu. Osalused on enamasti 200 euro ringis, on üks üle 500 eurone laenujupp ja mõned ka sotised. Estateguru on seni maksnud meile 118 eurot intressitulu, kuid mingi osa projekte on ühekordse maksega ja 2017. aasta esimene pool peaks projektide eduka lõppemise korral kujunema päris toredaks.

Viimase portaalina on portfellis Crowdestate, kus 2700 eurot on hakkama pandud kümnesse erinevasse projekti.

Kokku on näitab minu suurepärane exceli tabel meie ühisrahastuses ringleva portfelli suuruseks 26 500 eurot ja 17 kuuga on see tootnud 2278 eurot intressitulu. Rekordkuu oli tänavune märts, kui laekus 213 raha.

Aktsiaportfell eraisikutena

Aktsiatesse investeerime mõlemad eraisiku investeerimiskonto raames ning naisel on ka LHV Kasvukonto, kuhu iga nädal läheb otsekorraldusega 50 eurot ning kus praeguseks on veidi alla tuhande juuro eest erinevaid ETF-e (EXSA, IVV, QQQ, NOBL) ja LHV maailma aktsiate fondi.

Kõige suurema osakaalu moodustab portfellist Olympic, mida esimest korda ostsime juba eelmise aasta lõpus ning viimati nüüd praeguse hinnalanguse ajal. Kokku on hetkel hasartmängurite aktsiaid 2000 tk.

LHV aktsiaid on 300 ning need said hangitud IPO-lt ning see oli ka meie mõlema jaoks elu esimeseks aktsiaostuks üldse.

Baltic Horizon Fundi osakuid on tükiarvult samuti 2000 ning need on hangitud erinevatelt hinnatasemetelt. Minul keskmise hinnaga 1,28 ja naisel 1,3.

Vürtsi annab meie portfellile lätlaste tehnoloogiaettevõte HansaMatrix, mida hankisime avalikul oksjonil hinnaga 6,9 kokku 200 tk.

500 aktsia jagu on positsioon ka Nordeconis hinnatasemelt 1,31. Seejärel käis hind veel alla, kuid juurde ei julgenud võtta veel. Seejärel tuli positiivne uudis dividendi ja kapitali vähendamise väljamakse kohta ning siis rallis hind üles. Nüüd hetkel punases, kuid dividend peaks varsti meelt rõõmustama.

Kuni teisipäevani oli portfellis ka 1500 Klaipedos Nafta aktsiat, kuid sellest kunagi hiljem täpsemalt.

Kokku siis aktsiaportfelli väärtus hetkel kriips alla 12 000 euro.

Lööme kõik kokku

Seega pere ühise investeerimisportfelli väärtus paberil on hetkel peaaegu 40 000 eurot. Võrdluseks näiteks 2016. aasta jaanuaris oli see number vaid 4121.

Pangakontodel on seismas ka 17 000 eurot rahas, millest 6000 eurot oleme pannud “lukku” kui nö hädaabifondi. Ülejäänud 11 000 on aga töötuna arvele võetud ning ootab hetkel oma aega.

Jutt sai jube pikk ja lohisev, vabandan nende kahe lugeja ees, kes lõpuni vastu pidasid.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

6 kommentaari teemal “Tõmbame numbritelt teki maha!

  1. Kiidan! Twino ja Mintosega oleme suht samal lehel, muus osas oled, raisk, lendstardist leekima pannud. Võtan varsti järele.

  2. Helluu! Vaatasin ühisrhastuse ilusat, ümmargust, värvilist graafikut ja seal teil bondora 3563, kuna mul 3700 (koos reinvesteerimisega) siis oleks muidugi ilgelt põnev teada palju teil sealt selle summa pealt intressi kuus tuleb? Usun et mul ikka vähem sest alustasin hiljem – 2016 lõpus.

    1. Tere Vana Muld. See Bondora intressitulu on olnud meil pidevas langustrendis ning viimasel kolmel kuul on jäänud 38-40 euro vahemikku. Aga punases laenude osakaal järjest suureneb ja ma ise kardan, et plussiga kogu sellest jamast me välja ei tule.

Kommenteeri