Investeerimiskarjääri esimene aktsiamüük… paar ostu ka

Lõppenud börsinädal oli meie portfelli jaoks üks kõigi aegade aktiivsemaid ning sain tehtud ka oma elu esimese aktsiate müügitehingu. Müüsin, sest, mis investor see selline on, kes kunagi aktsiaid müünud ei ole… Okei, nali naljaks, aga mis siis tegelikult toimus?

Nädala esimese tehingu tegin teisipäeval, kui müüsin ära meie 1500 Klaipedos Nafta aktsiat. Need väärtpaberid olid meie börsikarjääri algusaegadel soetatud hinnatasemelt 0,469 ja miskipärast tundus mulle tol hetkel, et tegemist on hea kohaga, kuhu oma raha paigutada.

Kokku omasin väikest osalust Klaipedos Naftas 96 päeva ning kuigi üritasin järjest enam firma tegemistesse süüvida, siis täpset sotti asjast siiski ei õnnestunud saada. Kuna esmaspäeval tegi hind suure tõusus, siis olin valmis kohe teisipäeval müüma ja tegin tehingu 0,47 peal. Tundus, et ma polnud ainus, kuna tol päeval anti kuuma ja müüdi päris korralikult hind taas alla.

Kuna sain vahepeal Leedust ka dividendi, siis lõppes pärast teenustasude mahaarvamist see flirt Klaipedaga minu jaoks 25 eurose plussiga 🙂

Ei saa me läbi Leeduta oli kolmapäevase hommiku teema, kui viisin ühest Leedu riigi omandusse kuuluvast firmast raha teise ja ostsin 1000 Energijos Skirstymo Operatorius ehk ESO1L aktsiat hinnaga 0,867/tk. Selle ettevõtte näol on tegemist siis Leedu elektri- ja gaasivõrgu teenusepakkujaga.

ESO1L oli mul jälgimisnimekirjas, kuna P/E suhe on 8,6 peal ning tegemist on tubli dividendimaksjaga. Miinusena tuleb ilmselt võtta Leedu riigi koguni 96% suurust osalust.

Neljapäeval avasime 100 aktsiaga positsiooni Tallinna Kaubamajas hinnatasemel 9,07. Eesmärk on seda positsiooni kindlasti tulevikus suurendada. Seekordne ost oli nö lipu maasse löömise eesmärgiga.

Hiljutised tehingud viisid meie aktsiaportfelli siis koguväärtuselt 13 711 euro peale.

chart

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Üks kommentaar teemal “Investeerimiskarjääri esimene aktsiamüük… paar ostu ka

Kommenteeri