Milliseid podcaste ma kuulan?

Viimased umbes poolteist aastat on minu telefonis kõige tähtsamaks rakenduseks olnud Podcast Addict, mille nimi võtab hästi kokku ka minu meelteseisundi. Podcastide kuulamisel on mu igapäevaelus väga suur roll ning see on hetkel üks peamistest meediumitest, mille kaudu ma ennast investeerimisalaselt harin.

Esimesed podcastid kuulasin juba pikalt enne seda, kui ma investeerimismaailma sukeldusin. Avastasin podcastide võimaluse juhuslikult tänu ühele raadiosaatele, kus ükskord tutvustati võimalust saadet nutitelefonist järelkuulata.

Minu poolt tellitud podcastide valik on üsna lai, kuid peamiselt leiavad kuulamist päevakajalised saated, erinevad finantspodcastid ning killuke sporti. Kuulan podcaste 2x kiirusega, mis annab mulle ka korraliku ajavõidu võrreldes näiteks sama saate raadiost otse kuulamisega. Võõrkeelsete podcastide kuulamine sellise kiirusega vajas harjumist, kuid läksin edasi samm sammult – mõnda aega 1,5x, siis 1,7x ja lõpuks 2x kiiruse peale.

Eestikeelsetest podcastidest on aukohal muidugi äärmiselt tänuväärne Investeerimisraadio ning Äripäev Eetris. Kuulasin ka Raharaadiot, kuid seal on pikemat aega olnud vaikus.

Väga palju kuulan podcastidena ka Eesti raadiosaateid: Buum, Restart, Keskpäevatund, Maksumaksja, Muuli ja Riikoja, Olukorrast riigis, Olukorrast ajakirjanduses, Rahva teenrid, Reporteritund, Välismääraja jt.

Üheks mu vaieldamatuks lemmikuks on ka soomlaste investeerimisteemaline podcast nimega Rahapodi. Ameerikamaalt on suurepärased kuulamised Planet Money ning Radiolab ja brittide juurest BBC saade The Inquiry.

Päevakajalistest välismaistest podcastidest kuulan Wall Street Journali ja Financial Times’i erinevaid lühikesi saateid ning Bloombergi turgude ülevaateid.

Pikematest USA investeerimisteemalistest podcastidest on mul nimekirjas Motley Fool Money ja nende samade meeste teine saade Market Foolery. Lisaks veel Money Tree Investing, Stackin’ Benjamins, Money For The Rest of Us, Afford Anything ja mitmed podcastid veel, millega pole veel jõudnudki lähemalt tutvuda.

Kuna ma liigun palju jalgsi ning jalgrattaga, siis on podcastid minu jaoks ideaalne viis meelelehutuseks, info hankimiseks ja enda harimiseks. Võib lausa öelda, et kui ma ärkan, siis esimese asjana lähevad kõrvaklapid kõrva ning magama jään samuti klapid kõrvas.

Kas minu lugejate hulgas on keegi, kes samuti selle meediumi enda jaoks avastanud on? Kui on, siis jagage julgelt oma lemmiksaateid, millega minagi saaksin oma kuulamisnimekirja täiendada!

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

2 kommentaari teemal “Milliseid podcaste ma kuulan?

  1. Mina ühildan samuti väga paljud oma tegevused podcastide kuulamisega. Kiirendusega kuulamine on huvitav häkk – proovin mingi hetk järgi ja vaatan, kuidas minu aju selliselt info vastu võtta suudab. Lisaks sinu poolt loetletut podcastidele olen rohkem kuulanud/oskan soovitada järgnevaid:

    http://tim.blog/podcast/
    https://financialmentor.com/category/podcast
    http://www.doughroller.net/thepodcast/
    http://paulmerriman.com/podcasts/
    http://www.madfientist.com/podcast/

Kommenteeri