Lõpetasin Mintoses oma “geniaalse” investeeringu

Kasutasin tänast vaba päeva ettevõtlikult ja lõpetasin Mintose ühisrahastusplatvormis ühest “geniaalsest” mõttevälgatusest tekkinud piinlemise.

Veebruaris tuli mul järsku enda arvates maailma kõige targem mõte vahetada osa rahast Gruusia larideks (lühend GEL), kuna Mintos hakkas pakkuma Lendo 17% intressiga laene just GEL-ides. Mõeldud, tehtud. 800 GEL-i sai ostetud 297,09 euro eest. Portaal võttis siis vahelt ka oma teenustasu, mis tol hetkel oli 1 %.

Esimese asjana sain muidugi kohe peapesu oma kallilt abikaasalt, kes on enda peale võtnud meie raamatupidamise tegemise. Tunnistan ausalt, et tol hetkel ei osanud selle plaanis üldse asja näha ning mõtlesin üksnes sellele, et intress 17% on ju suurem kui 12%.

Järgmise tagasilöögina kadusid ühel hetkel GEL-ides laenud sootuks turult ära, kuid õnneks see olukord kaua ei kestnud. Siis tõstis Mintos vahendustasusid ning tõmbas kriipsu peale minu plaanile võimalikult kiirelt GEL-id taas eurodeks moondada.

Kuna plaan oli ikkagi see paralleelne konto kinni panna, siis viimasel ajal sihtisin nii, et välja antud laenud lõppeksid enam-vähem ühel ajal. Reedel oligi suurem osa GEL-idest kontol tagasi. Viimased laenud müüsin laupäeval -0,1% allahindlusega maha ja võtsin kokku -1,1% kogukahju sealt sisse.

Vaatasin ka GEL -> EUR vahetuskursside kõikumise graafikut ja pidin tõdema, et kõige etem aeg hetkel seda tehingut teha polnud, kuid trend on langev ning ei viitsinud senti hakata pooleks saagima.

Nüüd on vähemalt sellele eksperimendile joon alla tõmmatud ning raha kenasti Mogo Eesti autolaenudesse välja jagatud.

Kokkuvõttes jäin oma geniaalse mõttevälgatusega rahaliselt 1.34 euroga plussi. Ei tea kas see teeb tagasi selle vaeva, mis kulub raamatupidamises kogu selle värginduse õigele kajastamisele? 🙂

Minu õppetund üks: kui ei tea, siis ära näpi!
Minu õppetund kaks: üheksa korda mõõda, üks kord lõika!
Minu õppetund kolm: kõik pole kuld mis hiilgab!

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

3 kommentaari teemal “Lõpetasin Mintoses oma “geniaalse” investeeringu

  1. Ma juba pikemat aega olen mõelnud, et huvitav kas keegi Mintoses teiste valuutadega ka eksperimenteerib. Ma ise ei ole veel näppinud ja võimaliku kasu arvutusi excelise surunud … aga sinu postitust lugedes siis tundub, et vaatamata suurele intressile ei pruugi rohi nii roheline siiski olla.

    1. Minu kogemus ütleb küll, et pole mõtet. Liiga palju on erinevaid muutujaid, mida jälgida ja arvesse võtta. Näiteks oli mul nende kuude jooksul kahel korral reaalne olukord, kus GEL-i laene polnud saada 🙂 Istusin seal siis nukralt oma GEL-ide otsas targa näoga. Ja nüüd on vahetustasu ka vist vähemalt GEL-ide puhul 2,5%, mina sain esimese vahetuse veel 1% tehtud.

Kommenteeri