JUUNI – järjekordne väike samm eesmärkide suunas

Nii! Käes on see aeg, kus Tasane Investor teeb oma blogi esimese kuukokkuvõtte. Esimene suvekuu oli numbrite järgi selline tubli keskmik. Tulude pool oli isegi üllatavalt hea, ise kartsin veidi nigelamat tulemust. Tegevust oli juunis palju – ühisrahastuses sai strateegiat muudetud ja aktsiaturult sai ka üht-teist soetatud.

TULUD/KULUD

Juuni kuus suutsime pere säästumäära hoida nibin-nabin üle 50%, kui teenistust kogunes 3423 eurot ning väljaminekuid 1708 euro väärtuses. Investeerimist jääb ootama seega 1715 euot.

Polnud ligilähedanegi rekordiliste aprilli ja mai kuuga, aga suvekuu kohta väga korralikud numbrid. Ise pelgasin, et kolmel suvekuul ei õnnestu meil abikaasga 50% säästumäära üleval hoida, kuid vähemalt kolmest üks on ootusi ületanud.

Clip

PASSIIVNE TULU

Passiivselt teenitud tulu jäi oodatult mai kuule suurelt alla ning veidi andsime järele ka märtsi ja aprilliga võrreldes. Põhjused lihtsad: dividende maksis meile vaid üks börsiettevõte ning ühisrahastuses korrastasime oma portfelli ümber.

Esimese poolaastaga teenis meie investeerimisportfell kokku passiivset tulu 1588 eurot ning aastaeesmärgiks seatud 2500 eurot näib olevat alistatav.

chart(3)

NETOVÄÄRTUS ja PORTFELL

Väga rahul saab olla sellega, et 14-ndat kuud järjest suutsime oma netoväärtust (investeeringud + vaba raha) kasvatada – seekordseks numbriks arvutas excel 58 881 eurot ning kasvuprotsendiks eelmise kuuga võrreldes oli 2,9%. Koos sellega kasvas ka investeerimisportfell, mille väärtuseks hetkel on 42 858 eurot (+7,3%).

chart

Netoväärtuse jagunemises selle väikese ajaga mingeid erilisi muutusi muidugi ei toimunud, kuid indeksfondide väike sektorike vaikselt suureneb ja annab endast üha rohkem märku. Ühisrahastuse osakaal langes napilt alla 50-protsendi.

chart(1)

AKTSIAD

Üksikaktsiatest rääkides sai juunis tehtud kokku neli ostu ja üks müük. Esmalt sai kahel korral soetatud Olympicu aktsiaid hinnaga 1.67 (vastavalt 500 ja 457 tk), seejärel lisandus leedukate energiahiid ESO, hinnaks 0.867 ja koguseks 1000 ning Tallinna Kaubamaja 100 tükki hinnaga 9.07. Müüsin leedukate Klaipedos Nafta 1500 aktsiat hinnaga 0.470. Täpsemalt kirjutasin sellest SIIN.

Kasvukontole tiksus omasoodu nädalas 50 euri juurde. Dividende tuli 22.5 eurot Nordeconilt, 2.24 eurot EXSA-lt ja 0.63 eurot NOBL-ilt. Kokku on aktsiaportfelli hetkeväärtuseks 13 915 euri.

aktsiap

ÜHISRAHASTUS

Nagu eelnevates postitustes juba kirjutasin, siis ühisrahastuses oli üsna tihe kuu, kus muutsin üsnagi suurel määral meie strateegiat. Täpsemalt saab lugeda SIIT.

Estateguru: väärtus 8221 euri, intressitulu 27.11 euri. Sisenesime kaheksasse erinevasse projekti, igasse läks 200 euri.

Mintos: väärtus 6551 euri, intressitulu 52.13 euri. Siin peaks juuli juba andma palju paremad numbrid, kui juunis hangitud Mogo laenud hakkavad intresse maksma.

Twino: väärtus 3878 euri, intressitulu 55.03 euri. Müüsin enamuse võlas laene maha ning tegin 1600-eurise väljakande.

Bondora: väärtus 5165 euri, intressitulu 52.13 euri. Raha tiksub vaikselt tagasi. Punaste laenude hulk on muidugi hirmutav ja tootlust täieliku tagasimaksmiseni näitab 11,64%. Ise olen aga pigem pessimistlikumalt meelestatud ning kui sealt lõpuks kahjumit ei saa, siis jään rahule.

Crowdestate: väärtus 2638 euri. Midagi ei toimunud.

chart(2)

Portfelli lühiülevaade on jooksvalt nähtav ka SIIN.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

7 kommentaari teemal “JUUNI – järjekordne väike samm eesmärkide suunas

  1. Aga palju säästuprotsent passiivset tulu arvestamata on? Ma neid tiksuvaid dividende yldse “sissetulekuks” ei loe, need on rahamasina osa ja säästuprotsent ikka ainult palgatöö ehk aktiivsete sissetulekute pealt arvestatud. Miks Sa eelistad dividende ja intresse kaasata?

    1. Tänud kommentaari eest. Tulud/kulud lahtris ongi üksnes palgatöö + lisatööde eest saadud summa. Sellest arvestangi välja toodud säästuprotsenti. Passiivse tulu arvestus on kohe järgmises lõigus eraldi ning seda pole seal tulude/kulude tabelis arvestatud.

      1. Ahha, siis sain valesti aru, tänud! Lahe, teil on siis peres väga uhked vöimalused lisatööde tegemiseks, vöi ongi tulemuspalk? Kuna sissetulekud köiguvad päris kövasti. Mitte et mulle köikumine meeldiks, vaid hea meelega teeks isegi mingit lisatööd!

        1. Minu lisatöö on jah selline projektipõhine ning mõneti ka hooajaline, et võib kuust-kuusse palju kõikuda. Abikaasa hetkel palgatööga nii palju hõivatud, et tema lisatööd ei ole teinud, aga tal on ka minust tunduvalt suurem põhipalk 🙂 Mul on jälle rohkem vaba aega, et lisategevustega toimetada. Seega, tööjaotused on kenasti välja jagatud.

  2. Väga tubli tulemus! Kõikidest numbitest kõige rohkem tahaks kiita juuni postituste arvu! 😉

Kommenteeri