Tarkusetuba sai täiendust!

Istun siin toas ja vaatan nukralt, kuidas äike möllab ja vihma kallab. Tänane rattatiir jääb vähemalt praegu ära. Seega, on aeg täiendada Tasase Investori Tarkusetuba uute tarkuseallikatega. Sel korral keskendun peamiselt aktsiaturgudega seotud allikatele.

TARKUSETUPPA koondan ma oma investeerimisalaste teadmiste ammutamise allikaid ning selle teemaga seonduvaid meelelahutuslikke materjale.
Tarkusetoa esmaseks eesmärgiks on näidata blogi lugevatele investeerimishuvilistele, kust mina oma infot ammutan. Tore, kui keegi leiab enda jaoks midagi uut ning põnevat. Teine ja üsnagi egoistlik eesmärk on koguda enda jaoks kogu info ja vajalikud lingid mugavalt kokku.

Podcastide sektsiooni lisasin sel korral Äripäev eetris saate, mis kuulub minu igapäevasesse playlisti selle algusaegadest saadik. Tegemist on hea täiendusega Äripäeva paber- ja veebilehele, kus tihti kuuleb ettekandeid erinevatelt konverentsidelt või intervjuusid oma ala ekspertidega. Aeg-ajalt käib saates aru andmas ka paljude väikeinvestorite ebajumal Investor Toomas.

Blogidest lisasin sel korral Märten Kressi ehk Dividend Investori blogi, mis keskendub dividendiaktsiatele ja ETF-idele. Algajale investorile on tegemist informatsiooniga, millest on esialgu üsna keeruline läbi närida, kuid mina olen aeg-ajalt käinud vanu postitusi valikuliselt üle lugemas ning saanud üha uusi teadmisi. Teist sellisel tasemel eesti keelset infoallikat mina selle teema kohta ei tea ning müts maha, et Märten viitsib keerulised asjad lugejate jaoks lihtsas keeles lahti kirjutada.

Foorumitest toon välja Leedu portaali Traders.lt foorumi, mida mina loen google translatori vahendusel. Tõlkerobot kaotab kohati küll osa mõtetest ära, kuid sellele vaatamata on minu jaoks tegemist väärtusliku kohaga, kust uurida, mida investorid arvavad erinevate Balti börsi ettevõtete kohta. Kuna kohalike väärtpaberite kohta on infot saadaval väga vähe, siis iga selline allikas on väga väärtuslik.

Raamatutest panen sel korral kirja Seppo Saario teose “Kuidas ma investeerin börsiaktsiatesse”. Erinevalt Roosaare raamatust võttis mul selle kirjatüki läbinärimine väga kaua aega, kuna tekst on üsnagi raske ning palju näiteid keskendub Soome börsile, millega mul side puudub. Plaanin varsti selle raamatu uuesti ette võtta ning loodetavasti saan sealt teisel lugemisel juba rohkem kasu.

Videode sektsiooni täiendasin Youtube’is rippuva dokumentaalfilmiga 1929: The Great Crash. Nagu nimest arvata võib, siis meenutatakse 1929. aasta oktoobri lõpus aset leidnud börsikrahhi, mis laostas paljud aktsiate ostuks laenu võtnud USA inimesed ja tekitas kümnendi kestnud suure depressiooni. Kuigi iga krahh võib individuaalselt inimestele olla väga keeruline, siis laias plaanis vaadates nii suurt pauku vist pole pärast seda nähtud.

Varia nurka lisasin ühe portaali, mille avastasin tänu Traders.lt foorumile. Kellegi entusiasti ehitatud lehekülg pakub tööriistad, mille abil teha Balti aktsiate tehnilist analüüsi. Mina käin seal hetkel aeg-ajalt jälgitavate aktsiate hinnaajalugu vaatamas, lehekülje kõikide võimaluste kohta hinnangut andma pole kompetentne.

NB! Tegemist on täielikult minu subjektiivse arvamusega. Ma ei kutsu kedagi üles siin lehel esile toodud infot tarbima, selle järgi tegutsema või sealt midagi ostma.

 

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri