Mintoses tehtud soperdamine tuli uuesti kummitama

Hiljuti jagasin teiega oma Mintose ühisrahastusportaalis tehtud feili Gruusia valuutaga. Rõõmustasin toona, et sain asja lõpetatud ja lukku pandud, kuid tuli välja, et see jama polnud veel sootuks läbi.

Mäletatavasti likvideerisin Mintoses oma viimased GEL-i laenud järelturul ning võtsin umbes 300 GEL-i pealt 0,1 % müügikahjumit ja maksin ka 1 % teenustasuks. Sain laenud kiirelt müüdud, raha eurodeks vahetatud ja elu tundus lill.

Suur oli minu üllatus, kui ühel hommikul avastasin Mintoses, et minu kontole on laekunud 0,17 GEL-i. Võtsin klienditeenindusega ühendust, kuid sealt eriti mõistlikku vastust ei saanud – arvati, et ilmselt jäid mul ikkagi mingid laenutükid müümata ja ma ei pannud seda tähele.

Ajasin veidi näpuga Account Statementi lehel järge ja pidin taas tõdema, et “assumption is the mother of all f**kups”. Ehk maakeeli ennast väljendades: olin teinud enda jaoks loogilise järelduse, mis ei pidanud paika ja tänu sellele olen nüüd lõhkise küna, või õigemini 0,83 GEL-i, ees.

Kui Twinos laenutükki müüa, siis omanikku vahetades makstakse müüjale kõik seniteenitud intressid kohe välja ja laenutükk läheb uuele omanikule nö puhta lehena. Eeldasin automaatselt, et sama süsteem toimib ka Mintoses.

Tuleb aga välja, et Mintoses maha müüdud laenud maksavad ka eelmisele omanikule intressi välja alles siis, kui laen reaalselt tagasi makstakse või tagasi ostetakse.

Nüüd siis ongi mul kontole kogunenud viiest müüdud laenust saadud 0,83 GEL-i ning ilmselt kahest laenust on veel mingeid jubinaid oodata.

Olukorra teeb aga kurvaks see, et mul pole nendest GEL-idest midagi kasu, kuna Mintose rahavahetus nõuab tehinguks 1 eurost miinimumi ja seda ei venita ka parima tahtmise korral välja. Oleks ma kõige sellega varem kursis olnud, siis oleks jätnud kontole väikese koguse GEL-e rahavahetuse miinimumnõude täitmiseks.

Kuna mulle ei meeldi, et kohe avalehel kuvatavate GEL-idena seda viga mulle pidevalt meenutatakse, siis ilmselt ootan viimase kahe laenu intressid tagasi ja vahetan seejärel ühe euro väärtuses GEL-e edasi-tagasi ja annan Mintosele teenimatult veidi teenustasu.

Igatahes hea õppetund tulevikuks ja võib-olla kulub ka kellelegi teist marjaks ära.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri