JUULI – suvekuu kasvatas meie rahapotti nagu pärmi peal

Kui juuli kuu tõi Eestisse lõpuks korraliku suveilma, siis päike paistis jätkuvalt ka meie pere rahaasjade peale. Korralikud tulemused igal rindel tegid rõõmu ja andsid indu edasi tegutseda. Pikka sissejuhatust ei teegi ja asun kohe asja kallale.

TULUD/KULUD

Kuigi suvise ilusa juuli kulgedes tundus, et kulud on täiesti käest ära läinud, siis kuu viimasel päeval tabeleid täites olin siiski meeldivalt üllatunud – raha polnud läinud sellises tempos, kui ma kartsin. Suvel on regulaarsed kulud lihtsalt nii palju väiksemad ning see aitas juulis toimunud mitme ürituse tarbeks tehtud väljaminekud tasandada. Näiteks korteri kommunaalid on hetkel meeldivalt madalad ning ka spordiklubi kuutasu pole pidanud maksma.

Kui numbritesse sukelduda, siis tasub mainimist, et pere juuli kuus teenitud tulu 3982 oli samuti väga hea tulemus, kuid siia lisab väikese tõrvatilga see, et tõenäoliselt jäin ilma ühest oma parimast lisatöö kliendist. See võib järgmistel kuudel lüüa tuludesse korraliku mõlgi, kuid tuleb võtta jalad kõhu alt välja ja hakata veel aktiivsemalt erinevaid teenimisvõimalusi otsima.

Säästa suutsime sel kuul 2370 eurot ning säästuprotsendiks kujunes 59,52%, mis andis korraliku boosti ka eesmärgile lõpetada kalendriaasta üle 50-protsendilise säästumääraga. Kahjuks tean juba ette, et august tuleb sissetulekute poolest kindlasti selle aasta kõige nigelam kuu. Eks paistab, kui hulluks olukord kujuneb, aga mul on vaim juba valmis pandud.

Clip

PASSIIVNE TULU

Passiivset tulu teenis meie investeerimisportfell juulis 276.53 eurot ning kõik see tuli ühisrahastusest. Tegemist on meie kõigi aegade paremuselt teise kuuga. Tulemuse eest peame tänu ütlema Crowdestate’i portaalile, kus sai kuu viimasel päeval läbi üks projekt, kus olime enda kohta päris suurelt sees.

Tänavuse kalendriaasta esimesed seitse kuud on toonud meie kaukasse 1864 passiivset eurot ehk keskmiselt 266 eurot kuus. Aasta eesmärgiks pandud 2500 eurot passiivset tulu on peaaegu 75-protsendiliselt täidetud.

chartNETOVÄÄRTUS ja PORTFELL

Tänu börsil valitsevale pulliturule tegi korraliku hüppe ka meie netoväärtus (investeeringud + vaba raha), kui suutsime juba 15-ndat kuud järjest kasvunumbreid näidata. Uueks numbriks arvutas excel 62 333 eurot ning kasv võrreldes juuni lõpuga on koguni 5,5%. Investeerimisportfell kasvas 45 459 euro peale (+5,7%).

chart14

Netoväärtuse jagunemine püsis sisuliselt sama, kuna aktsiaturul väärtused kasvasid ning ühisrahastusse panime ise kapitali juurde.

chart(2)

AKTSIAD

Meie aktsiaportfell viskas juulis vaid rohelist ning väärtuse kasvu paberil tuli peaaegu 700 euro jagu. Ühtegi tehingut ei teinud ja kui asjad samamoodi jätkuvad, siis tõenäoliselt lähiajal ei teegi. Küll läks iganädalaselt 50 euri LHV Kasvukonto kaudu indeksfondidesse.

Kuigi see tegelikult ju midagi ei tähenda, siis tore on ikka vaadata, kui aktsiapositsioonid rohelisi numbreid näitavad. Soetushinnaga võrreldes on üksikaktsiatest vaid Nordecon hetkel kerges miinuses, kuid sealt saadud dividendid viivad netos ka selle plusspoolele. USA indeksfondid viskavad mu oma tabelis küll miinust, kuid see on vist hetkel nõrga dollari süü, kui ma asjadest õigesti aru saan.

Hoian aktsiaturgudel igapäevaselt silma peal ning uuendan kvartali- ja poolaastatulemuste avaldamise järel ka jooksvalt oma jälgimisnimekirja. Mõned ostumõtted on, aga hetkel ei usu, et ka augustis need väärtpaberid soovitud hinnaga kätte saan.

chart(3)

ÜHISRAHASTUS

Ühisrahastuses sai strateegiamuudatus lõpule viidud ning antud hetkel jätkame kolme põhilise portaaliga – Mintos (peamiselt Mogo autolaenud), Estateguru ja Crowdestate.

Mintos: väärtus 10619 eurot, intressitulu juulis 68.09. Liigutasin Twinost välja võetud raha Mintosesse ning nüüd on meie oma kapitali sinna sisse sisse pandud täpselt 10 000 eurot, mis hetkel jääb ka piiriks. Lisatud raha sai jaotatud käsitsi valitud Eesti ja Läti Mogo autolaenude vahel ning järgmisel kuul peaks see intressitulus ka paremini kajastuma. Juuli intressitulu on meie jaoks Mintosest kõigi aegade rekord.

Estateguru: väärtus 8862 eurot, intressitulu juulis 41.86 euri. Tänavune kuu oli selles portaalis passiivse tulu mõistes meie jaoks samuti rekordiline. Juuli alguses lõppesid kolm projekti (loe SIIT) ning kuu jooksul sisenesime samuti kolme uude projekti. Kuna olen projektide puhul muutunud valivamaks, siis ootab kontol veidi üle 600 euro vaba raha investeerimist.

Crowdestate: väärtus 3098 eurot, intressitulu juulis 63.08. Ajalooline oli juuli meie jaoks ka selles portaalis, kui saime kätte esimesed intressimaksed. Kuu alguses maksis oma debüütintressi Click & Grow projekt, kes hakkabki tasuma igakuiselt. Kuu viimasel päeval maksis nii põhiosa kui ka intressi tagasi Rataskaevu projekt ning kuna meil oli seal sees 500 euri, siis saime korralikud 60 euri intressi. Panime raha ka Rataskaevu II etapi projekti ning kuu alguses ka Koidula 32 II etapi projekti, mõlemasse 200 euri. Kontol on uusi projekte ootamas ka 560 eurot vaba raha.

Bondora: väärtus 5001 eurot, intressitulu juulis 64.67. Tilgutan aeglases tempos raha välja, kuid laenude lõpudaatumeid vaadates tuleb ahastus peale – jään vist enne pensionile, kui selle portaaliga lõpparve tehtud saame.

Twino: väärtus 573 eurot, intressitulu juulis 24.86. Võtsin meie oma sisse pandud raha välja ning jätsin ringlema seni teenitud intressitulu, et olla portaali tegemistega ka edaspidi kursis (loe SIIT). Ei välista, et tulevikus saab Twino meie portfellis taas suurema kaalu, kuna oma likviidsuse tõttu on ta lühiajalise hoiukohana väga ahvatlev. Aga praegu lõin veidi põnnama.

chart(4)

Portfelli lühiülevaade on jooksvalt nähtav ka SIIN.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

2 kommentaari teemal “JUULI – suvekuu kasvatas meie rahapotti nagu pärmi peal

  1. Tavaliselt suvekuudel inimesed libastuvad ja kulud tõusevad alatihti kordades ja miks ei peaks? Paar kuud päikest, kuidagi peab ju rõõmu tundma sellest Eesti “suvest”.
    Küll aga on teil siht selge ja ei lasta lõdvaks! Väga tublid!

Kommenteeri