Olympicu aktsiast on saamas meie portfelli staar

Tänaseks päevaks on kõik minu vaatlusnimekirjas olevad Tallinna börsi aktsiad oma esimese poolaasta ja sealhulgas ka teise kvartali aruanded esitanud. Siinkohal on paslik võtta ette meie aktsiaportfelli kuuluvad Eesti firmad ning käia nende tulemused kiirelt läbi.

Olympic Entertainment Group (OEG1T)

Meie aktsiaportfellis 25-protsendiga kõige suuremat kaalu omav firma avaldas väga positiivse vahearuande ning aktsia hind on vahepealsest madalseisust jälle korralikult välja roninud.

Olympic teenis teisel kvartalil ühe aktsia kohta kasumit 0,045 senti ning minu arvutuste kohaselt annab see neljapäevase aktsia sulgemishinnaga 1,9 ja viimase 12 kuu kasuminäitajatega arvutades praeguseks P/E suhteks 8,8, mis tundub endiselt väga atraktiivne.

Teise kvartali puhaskasumiks oli Olympicul aruande järgi 6,95 miljonit eurot, eelmise aasta teise kvartali number oli näiteks 4,65 ning tänavuse aasta esimese kvartali puhaskasum 5,61 miljonit eurot. Ehk siis vaata mispidi tahad, kasum on tõusnud.

Lisaks kasumireale olid ka teised näitajad positiivses arengus ja eriti hea oli tõdeda, et lahkumised Poola ja Valgevene turult said tehtud nii, et kasvud Eestis ja lähiturgudel täitsid selle miinuse vähemalt esialgu kuhjaga ära.

Mäletatavasti märtsis tuli ridamisi negatiivseid uudiseid, kuidas välisturgudel ja eriti kasumlikus Lätis hakatakse hasartmängude pakkumist võimude poolt rohkem piirama. See paiskas Olympicu hinna pikaks ajaks päris madalale ning ka meie saime enamuse oma positsioonidest just siis sisse võtta. Oleks aktsiaturgudel kogemusi rohkem, oleks ehk julgenud suuremaltki siseneda.

Swedbank on Olympicu aktsiale hetkel hinnasihiks seadnud 2,05. Rohkem kui kaks eurot maksis Olympicu aktsia viimati eelmise aasta mai kuu lõpus, kui hinnalaeks saavutati 2,02. Viimati maksis aktsia 2,05 näiteks nii ammu kui 7. oktoobril 2014.

Olympicu aktsia on alates 2013. aastast pendeldanud külgsuunas vahemikus 1,67 ja 2,05, kuid tegemist on korraliku dividendiaktsiaga. Alates 2013. aastast on makstud aktsionäridele viiel aastal 10 senti dividendi ning 2016. aastal üllatati lisaks veel ka 5-sendilise lisadividendiga. Kui 10 sendi graafikus jätkatakse, siis mina olen rahul. Kui makstakse rohkem, siis see on juba lisaboonus.

Staarinvestor Jaak Roosaare sõnas Äripäevas hiljuti avaldatud loos, et tema ootab Olympicult ka teisel poolaastal tugevaid numbreid ning see annaks põhjust loota järgmisel aastal ka suuremat dividendi kui senised tavalised 10 senti aktsia kohta. Kui see peaks nii minema, siis usun, et murtakse läbi ka pikkade aastate kõrgeimast hinnatasemest 2.05.

Kuna üks ports Olympicu aktsiaid sai meil ostetud juba eelmise aasta lõpus, siis oleme saanud firmalt juba kahel korral ka dividende, kokku veidi üle 81 euro. Mullu saime vahetult pärast aktsia ostmist ootamatult osa ka sellest 5-sendisest lisadividendist.

Meie portfellis on Olympicut sees 2000 tükki, keskmise ostuhinnaga 1,721 ning 10-sendilise dividendi puhul oleks yield ehk dividendimäär 5,8% ja 15-sendilise omanikutulu korral koguni 8,7%.

Kokkuvõtteks tundub, et Olympicuga on hetkel minemas kõik hästi ning nii kaua, kuni inimeste ostujõud on hea ning majandusel läheb üldises plaanis korralikult, võiks hasartmänguäril minna kenasti. Kriisi puhul on midagi raske ennustada, sest tagantjärele vaadates sai Olympic eelmise masuga väga karmilt pihta.

Kuna tegemist on market capi järgi Tallinna börsi hetke suuruselt kolmanda firmaga ning ka Balti börsi ühe likviidsema väärtpaberiga, siis minu jaoks liigitub see investeering praegusel hetkel väga positiivsesse kategooriasse.

Kuigi firma P/E suhe on endiselt Tallinna börsil vähemalt minu tabeli järgi kõige atraktiivsem, siis hetkel juurde osta ei plaani, kuna Olympic on hetkel juba niigi neljandik meie aktsiaportfellist.

Selle postituse näol pole tegemist soovitusega antud aktsiat osta ega müüa.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

2 kommentaari teemal “Olympicu aktsiast on saamas meie portfelli staar

Kommenteeri