Sõidame LHV aktsiaga rõõmsal meelel kaasa

Eelmises postituses tegin algust meie portfellis olevate Tallinna börsifirmade I poolaasta ja II kvartali väikese analüüsiga, kui vaatasin lähemalt Olympic Enterteinment Groupi tulemuste ja aktsia hinna sisse. Sel korral jätkan meie portfelli järgmise “suure” ehk LHV grupi numbritega.

LHV Group (LHV1T)

Meie aktsiaportfellis 21-protsendilise osakaaluga teisel kohal olev LHV on ilmselgelt seni olnud meie nö staaraktsia, kuna pärast IPO-t on tehtud läbi peaaegu 54-protsendiline tõus, millega meie oleme kenasti kaasa saanud sõita.

Investeering LHV-sse on südamelähedane ka seetõttu, et nii isiklik kui ka firma igapäevane pangandus toimub meil just seal ning seetõttu on ettevõttega ka pidev suhe kliendina.

Teise kvartali kasumirealt vaatas vastu 4,9 miljonit eurot, mis oli 0,2 miljonit väiksem võrreldes aasta esimese kvartaliga. Küll aga hankis pank endale juurde umbes 5000 klienti ning laenuportfell kasvas 59 miljoni euro võrra.

Minu tabeli järgi on LHV P/E näitaja hetkehinda 10,8 ja viimase 12 kuu kasumit arvestades 14,4, mis sisenemiseks kõige atraktiivsem pole, aga arvestades senist pidevat positiivset arengut liiga ülehinnatud samuti mitte.

Värskelt tuli välja, et mitmed LHV insaiderid on oma positsioone vähendanud, kuid sellest ilmselt midagi välja lugeda ei tasu. Põhjuseks see, et vastavalt börsireeglitele võivad ettevõttega seotud isikud tehinguid teha vaid lühikest aega pärast kvartaliaruande ilmumist.

LHV foorumis kommenteeris ka ise aktsiaid müünud panga juhatuse liige Indrek Nuume: “Kuivõrd juhatuse liikmetele on keelatud maksta heade tulemuste eest preemiat muul viisil kui et läbi optsioonide, siis ilmselt ka tulevikus optsiooniga seotud aktsiaid realiseeritakse mitte seetõttu, et ettevõtte käekäigus kaheldakse, vaid selleks, et tekitada endale likviidsust isiklikeks investeeringuteks.”

Swedbank on LHV aktsia hinnasihiks järgmist 12 kuud silmas pidades seadnud 10,4, mis praeguseks on juba ületatud. Soovituseks on antud neutraalne ehk siis hoia.

Meil on portfellis kokku 300 LHV aktsiat, mis kõik ostetud IPO hinnaga 6.95. Sel aastal saime ka esimesed dividendid, kokku 45 eurot. 15 sendise dividendi puhul tuli ostuhinda arvestades tootluseks küll vaid 2,1%, kuid lisades siia aktsiahinna tubli tõusu, saame ühe väärt investeeringu.

Praeguste numbrite järgi ei plaani LHV aktsiapositsiooni suurendada, kuid kui mingil ettevõtte käekäigu mõttes vähetähtsal põhjusel peaks tulema märkimisväärne hinnakorrektsioon, siis olen valmis juurde ostma. Seni naudime ilusaid rohelisi numbreid.

Selle postituse näol pole tegemist soovitusega antud aktsiat osta ega müüa.

Varasemalt olen selles postitusteseerias vaadelnud Olympic Entertainment Groupi kvartalitulemusi.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Üks kommentaar teemal “Sõidame LHV aktsiaga rõõmsal meelel kaasa

Kommenteeri