Baltic Horizon Fund toodab meile stabiilset passiivset tulu

Jätkates meie portfellis pesitsevate ettevõtete teise kvartali analüüsi, olen jõudnud Baltic Horizon Fundini. Tegemist on REIT-stiilis kinnisvarafondiga, kes maksab investoritele neli korda aastas üüritulu välja ning sihiks on pakkuda 7-9% aastatootlust.

Baltic Horizon Fund (NHCBHFFT)

Kuigi tegemist pole väärtpaberiga vaid osakutega kinnisvarafondis, siis kajastan seda positsiooni koos aktsiatega, kuna tegemist on Balti börsil kaubeldava instrumendiga ning selles mõttes ei erine ta meie jaoks näiteks dividendiaktsiatest.

Fond viis teises kvartalis läbi täiendava avaliku pakkumise ja sealt saadud peaaegu 10 miljonit eurot loodetakse lähiajal mõnda uude objekti investeerida.

Seni on fond järjest suutnud renditulu suurendada ning tänavuse aasta teises kvartalis küündis see 2,7 miljoni euroni. Üüritavate pindade täituvus oli läinud kvartalis 97,6% ning aruandes avaldatud info järgi tõsteti enamikel pindadel ka üüri.

Järgmiseks oluliseks uudiseks saabki loodetavasti olema info, mida võetakse ette avaliku pakkumise käigus hangitud kapitaliga. Loodetavasti leitakse atraktiivne objekt, mis üüritulu numbritele edaspidi tubli panuse juurde annab.

Swedbank on fondi suhtes positiivselt meelestatud ning nende hinnasihiks ühe osaku kohta on 1,55 eurot. Hetkel on turuhinnaks 1,358 eurot.

Baltic Horizon Fundi osakuid on meie portfellis kokku 2000 tükki, keskmise ostuhinnaga 1,289. Saime juba osa ka esimese kvartali renditulu baasil tehtud väljamaksest, kokku 46 eurot. Fond teatas hiljuti, et augustis makstakse teise kvartali tulude põhjal ühe aktsia kohta välja järjekordsed 1,8 senti.

Teise kvartali väljamakse on küll eelmisest (2,3 senti) väiksem, kuid seda põhjendati hiljutise täiendava avaliku pakkumisega, millega osakute arvu suurendati. Sealt saadud kapitali pole veel aga jõutud investeerida.

Fondi esindaja Tarmo Karotam on korduvalt välja öelnud, et nende eesmärk on investoritele pakkuda aastatootlust vahemikus 7-9%. Praeguses korralikus majandusolukorras ollakse kindlalt oma lubaduste suunas liikumas.

Võimaliku majanduskrahhi korral võib muidugi oodata väiksemate rentnike raskusi ning sellega seoses ka üüritulu vähenemist. Mina ootan igatahes sellelt fondilt nii headel kui ka veidi raskematel aegadel loodetavasti pikkadeks aastateks stabiilset passiivset sissetulekut.

Kuigi Äripäeva Investor Toomas on välja toonud fondi juhtide minevikust mõned ebaõnnestumised, siis seni on Baltic Horizon Fund pakkunud väikeinvestorile head alternatiivi aktsiatele. Ärikinnisvara üüriturule sisenemiseks on see Eesti väikeinvestorile ilmselt kõige lihtsam võimalus.

Ka Baltic Horizon Fundi puhul tuleb minu jaoks välja Eestisse investeerimise see lõbus aspekt, et linnas ringi liikudes saan oma silmaga vaadata, kuidas fondi hallataval kinnisvaral läheb.

Sõidan rattaga tihti näiteks mööda Paldiski maanteel asuvast G4S kontorihoonest ning ka Coca Cola Plazas on olnud varasemast mõnusam käia ning kus pesitsevad ettevõtted kaudselt mulle igal kvartalil üüritulu maksavad.

Hetkel olen meie osaluse suurusega selles fondis rahul ning juurde osta ei kavatse. Tulevikus portfelli üldise suurenemise korral kaalun kindlasti osaluse suurendamist, kui fond jätkab senisel kursil.

Selle postituse näol pole tegemist soovitusega antud osakut osta ega müüa.

Varasemalt olen selles postitusteseerias lähemalt käsitlenud Olympic Entertainment Groupi ja LHV Groupi kvartalitulemusi.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Üks kommentaar teemal “Baltic Horizon Fund toodab meile stabiilset passiivset tulu

Kommenteeri