Teeme Twinos väikestviisi kambäkki

Mäletatavasti mõni aeg tagasi otsustasin Twino ühisrahastusportaalist sisuliselt väljuda, kuid kirjutasin, et jään nende tegevust pingsalt jälgima ning tõenäoliselt tuleb hetk, kus sisenen portaali taas veidi suuremalt. Nüüd on see hetk siis käes.

Kuna ettevõtte pangakontole oli tubli töö tulemusena tekkinud paar tuhat eurot ning teistesse ühisrahastusportaalidesse hetkel kapitali juurde panna ei taha, siis otsustasime abikaasaga vaadata taas Twino poole ning seda ühel lihtsal põhjusel.

Eesmärk on kasutada Twinot likviidse hoiukohana, kust vajadusel kiirelt raha uuesti välja tõmmata. Muidugi on seal raha hoidmine riskantsem kui selle lihtsalt firma pangakontol hoidmine, kuid 11% intress on seda riski väärt.

Hetkel olen Twinosse kandnud 1500 eurot ning uuel nädalal läheb veel 500 sisse. Kokku oleks siis Twinos teenimas veidi vähem kui 2600 eurot. Eesmärk on seda raha hoida ringlemas 11% intressiga laenudes, mida viimasel ajal lisatakse põhimõtteliselt iga päev päris korralikul hulgal.

Selleks, et saaks ühel hetkel laenud kiirelt maha müüa, proovin kasutada taktikat, kus müün lõppema hakkavad laenud maha ehk siis ei lase neil minna extended või delayed staatusesse. Ehk siis hoian kogu oma Twino laenuportfelli current staatuses.

Eks see selline väike nikerdamine on, aga mul rõõmus meel – taas on mõtet hommikukohvi kõrvale nüüd lisaks Mintosele ka Twino seisud üle vaadata.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

4 kommentaari teemal “Teeme Twinos väikestviisi kambäkki

  1. Tere.
    Tekkis huvi, mis hinnaga sa oma laene tavaliselt enne tähtaja saabumist müüd? Ehk siis, milles seisneb sinu võit ja milles ostja potentsiaalne võit? Kas saan õigesti aru, et sa müüd natuke odavamalt, kui tähtajal tagasimakse + intress kokku võiks tulla ja ostjale on siis lootus kiirelt väike raha teenida?

    Ise teen esimesi samme Twino’s (ja üldse ühisrahastuses), seega huvi teistelt õppida 🙂

    1. Tere Kaarel. Twinos ei saa müüdavale laenu hinda ise määrata vaid see läheb tavaliste laenude hulka tagasi. Kui keegi selle sinu laenutüki üles korjab, siis arvutatakse koheselt sulle seni teenitud intressid ja ostja saab sinu laenutüki nö. puhtalt lehelt. Ehk siis eraldi järelturgu ei eksisteeri. Selline süsteem muudabki Twino suurepäraseks kohaks kus lühiajaliselt raha hoida ning vajadusel kiire exit teha. Ilmselt see oli ka põhjus, miks Twino hakkas pikki laene välja andma mitte Buyback garantiiga vaid Payment garantiiga, mida laenu defaultides maha müüa ei saa. Mina võtan vaid 1-kuu pikkuseid Buyback garantiiga laene, et vajadusel kiirelt väljuda.

Kommenteeri