Oh seda õnne ja rõõmu ehk kiired mõtted Madarast ja Eftenist

Kuna IPO-näljas Balti aktsiaturule on neil hetkedel lisandumas korraga lausa kaks ettevõtet – lätlaste kosmeetikafirma Madara ning Eesti ärikinnisvarafond Eften, on see ka minu taas kihama löönud. Olen viimastel nädalatel uurinud kõikvõimalikest allikatest infot nii Madara kui ka Efteni kohta ning kujundanud oma arvamust nende esmapakkumiste kohta ning kõrvutanud seda meie investeerimiseesmärkidega.

Seoses sellega rõõmustas mind kõige enam hoopis Jaak Roosaare blogipostitus, kus ta andis teada, et osaleb nii Madara kui ka Efteni IPO-l. Õnnelikuks ei teinud mind mitte see infokild, et ta kavatseb aktsiaid märkida, vaid see, et tema mõttekäigud olid pea identsed minu vaadetega.

Muidugi ei taha ma väita, et Roosaare poolt kirja pandu on absoluutne tõde, kuid minu jaoks oli märgiline fakt, et jõudsin iseseisvalt kaalutledes üsnagi sarnastele otsustele kui vägagi kogenud ja edukas väikeinvestor. Mulle isiklikult pakkus see palju rõõmu, kuna olen investeerimismaailmas endiselt väga noor ja roheline, kuigi suure tahtmise ja motivatsiooni tõttu olen nende umbes 10 kuuga vähemalt enda arvates väga palju targemaks saanud.

Ühesõnaga, kuigi ma siin alles hõiskasin, kuidas ma börsil kenasti käed pepu all istun ja lillegi ei liiguta, siis senise vaikeluga võrreldes on nüüd minemas tõsiseks actioniks. Mis täpselt toimumas on, kirjutan siis, kui toss on hajunud ja tehingud lukus. Aga ridade vahelt võite lugeda, et plaanis on märkida mõlemaid eelmainitud aktsiaid.

Täna õhtul on ka meie pere finantsjuhtkonna (mõnusalt ametlik väljend :)) igakuine koosolek, kus võtame oktoobri numbrid kokku. Kui vähegi jõuan, siis homme peaks saama juba meie kuuülevaadet ka blogist lugeda. Väikese tiiserina võin välja tuua, et passiivsete tulude arvestuses on tulemas kas meie pere (maailma)rekord või vähemalt sellele väga lähedane tulemus! Püsige lainel!

* Igaks juhuks: tegemist pole investeerimisnõuandega. Ärge tehke nii nagu mina teen! Või, kui teete ja kõik läheb halvasti, siis mina pole süüdi!

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Üks kommentaar teemal “Oh seda õnne ja rõõmu ehk kiired mõtted Madarast ja Eftenist

Kommenteeri