Müüsime aktsiaid, et teha ruumi uutele!

Selle börsinädala esimesel päeval otsustasime müüa poole meie positsioonist Läti elektroonikatoodete firmas HansaMatrix. Kuigi meie pere aktsiainvesteeringud on tehtud pikaajalise vaatega ning pigem me müüa ei soovi, siis selle müügi jaoks olid kindlad põhjused, mille siinkohal ka kirja panen.

Kui ma lugesin Madara IPO-ga seoses nende prospekti ja tulevikuanalüüse, siis ühe esimese asjana kangastus mulle meie portfellis üsna suurt kaalu omanud HansaMatrix. Mõlemad on kasvule orienteeritud Läti väikefirmad, küll täiesti erinevatest sektoritest, kelle aktsiad on tõenäoliselt pikemaks ajaks väga ebalikviidsed.

Kui otsustasime naise kontole Madara aktsiaid märkida, siis mõtlesime seoses sellega vähendada oma riske ning müüa maha pooled HansaMatrixi aktsiad. Kuna nende näol on tegemist tõesti ühe Balti turu põhinimekirja kõige ebalikviidsema väärtpaberiga, siis ei hakanud pikalt jändama ja andsime 100 aktsiat otse turgu ära.

20 aktsiat saime müüdud hinnaga 8,05/tk ning ülejäänud 80 hinnaga 8,02/tk. Kui arvutada maha kõik teenustasud ning liita juurde vahepeal saadud dividendid, siis võtsime 223 päeva meie valduses olnud aktsiatelt 106 eurot ja 62 senti kasumit. Aasta peale arvutades peaks tootluseks tulema tublid 25,1%.

100 HansaMatrixi aktsiat jääb meile veel kätte ning nendest plaanis loobuda ei ole. Veidi üle 5% meie aktsiaportfellist on selle ettevõtte jaoks sobiv, senine rohkem kui 10% tundus lihtsalt liiga suur risk. Eriti, kui arvestame, et kohe on portfelli lisandumas Madara väärtpaberid, mis vähemalt minu hinnangul täidavad meie jaoks täpselt samasugust nišši – ebalikviidne Läti kasvuaktsia, kust mõnda aega korralikku dividendi oodata pole.

6. novembri seisuga on meie aktsiaportfelli väärtus nüüd 14 784 eurot ning jaotus näeb välja selline:

chart

Loe samal teemal: Oh seda õnne ja rõõmu ehk kiired mõtted Madarast ja Eftenist

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri