Julm, kui higine ettevõtmine see investeerimine võib olla

Täna on meie investeerimisportfellis olnud ebareaalselt tihe ja huvitav päev. Kui tavaliselt piirdub minu päevane investeerimine kerge põikega ühisrahastusplatvormidele ja seal mõne üksiku laenu väljaandmisega, siis täna käis kogu päev üks pidev tulevärk.

Aga nüüd lühidalt kõigest järgemööda…

Hommikut alustasime poole IPO-st saadud Madara aktsiapositsiooni realiseerimisega. Päeva jooksul täideti ära ka Silvano Fashion Groupi ostuorder ning tuli kinnitus, et saime rõõmsalt 150 Efteni III fondi aktsiate omanikuks. Kogu päev hoidsin nende tegevuste tõttu muidugi läbi LHV Powertraderi jooksvalt börsil toimuval silma peal.

Sellest viimaste aegade aktsiatrallist on mul plaanis kirjutada üks pikk ja põhjalik postitus, kuid ootan selleks Efteni börsile noteerimise ära ning siis teen selle ka teoks. Nii kaua peate piinlema infonäljas 🙂

Bondoras näppisin natuke müügis olevate punaste ja kollaste laenude allahindlusprotsente ning sain järjekordsest kuuest laenust lahti. Üritan sealt väljumise protsessi veidi tagant lükata. Rohelistel laenudel lasen omasoodu tagasi tiksuda ning juba probleemseid üritan olenevalt riigist ja probleemi tõsidusest vastava allahindlusega maha müüa.

Estategurus panin hommikul pärast veidi pikemat mõtlemist oma tavapärased 200 eurot Kaerepere ärilaenu. Enne tööpäeva lõppu tuli aga Estategurust üllatav uudis, kui Toome puiestee laen tunnistati ametlikult hapuks ja tagatisvara hakatakse realiseerima. Antud projekt on mul abikaasa eraisiku portfellis ühena viimastest täitsa suure summaga olemas ning huvitav saab olema jälgida kogu seda kremplit.

Mintoses teevad juba mõnda aega rõõmu 13,5% ja taas turule tulnud 14% intressiga Mogo autolaenud.

Ühesõnaga, väga põnev ja äärmiselt tegus päev, aga loodan, et teist sellist mõnda aega enam ei tule, sest tegelikult oleks vaja tööd teha, et asjad lootusetult kuhjuma ei hakkaks 🙂

Ahjaa…. LHV pank juba näitab, et kohe-kohe on laekumas Baltic Horizon Fundi järjekordne väljamakse. Tekkis selline “Ootel dividendide” rida, mida ma varem pole märganud. Aga sealt siis 40 passiivset eurot meie pere portfelli lisandumas.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

2 kommentaari teemal “Julm, kui higine ettevõtmine see investeerimine võib olla

    1. Jah, tõsi. Kui ma muidu Mogo laenudega hoidisn 24 kuu piiri, siis 14% omasid olen andnud ka pikemaid nüüd. Reastangi selle laenupikkuse järgi ja valin kõige lühemate seast. Aga siinkohal on Mintose järelmüügi tasude kaotamine teinud asja lihtsamaks – kauaks neid 14% laene ikka jagub ja nendest saab hiljem ma usun suht lihtsalt lahti ka, kui intressid jälle kukuvad.

Kommenteeri