Kahetised tunded Admiral Marketsi võlakirjade ja Silvano dividendidega

Nii-nii kallid blogi lugejad. Jõulueelne aeg on tööl oodatult olnud nii kiire, et ei leia muud aega, kui südaöö, et hakata teile järgmist lugu kirja panema. Ega mul pikka juttu pole, tahtsin veidi rääkida Admiral Marketsi võlakirjadest ja Silvanost.

Sel nädalal lõppenud Admiral Marketsi võlakirjaemissioon osutus üsnagi ebaõnnestunuks, kui soovitud viiest miljonist märkisid investorid vaid 1,8 miljonit eurot. Meie pere raha on sellest 2000 eurot. Sellega saame me oma portfelli esimesed võlakirjad, kuid emissioonitulemusi vaadates hakkasin selles otsuses veidi kahtlema.

Enne võlakirjaemissiooni väljakuulutamist olin Admiral Marketsiga kursis nii palju, et olin näinud nende sadama lähedal asuva kontori neoonreklaami, kuulnud ühel korral mingis Äripäeva podcastis ühte meest rääkimas ning näinud arvukalt reklaambännereid, mida Facebooki algoritmid mulle otsustasid pidevalt ette sööta.

Ootasin kuni emissiooni viimase päevani ning kuulasin ja lugesin üle kõik sellekohased materjalid. Lõpuks otsustasin, et võtame siiski 2000 euro väärtuses neid võlakirju sisse. Loodan muidugi, et börs võtab need kauplemisele, sest muidu oleme tõenäoliselt igal juhul selle firmaga järgnevaks kümneks aastaks laulatatud.

Teine minu jaoks üsnagi veider uudis tuli Silvano Fashion Groupilt, kelle aktsionäriks ma teatavasti alles hiljuti sain. Nimelt pannakse jaanuaris toimuval üldkoosolekul hääletusele koguni 0,3 euro suuruse lisadividendi maksmine ühe aktsia kohta. Meie jaoks tähendaks see 180 eurot, mis oleks suurelt meie pere investeerimiskarjääri suurim senine korraga laekunud dividendimakse.

Miks ma seda uudist aga veidraks pidasin? Kuna Silvano maksis juba suvel aktsionäridele enda kohta korralikud 0,2 eurot dividendi, siis lisadividendi maksmiseks hakatakse luftitama seni pangakontol seisnud vabasid vahendeid. Miks? Kas omanikel on hädasti pappi vaja? Kas nähakse, et Venemaa turg hakkab taastuma ja pole sellist reservi vaja uude aastasse hoida? Kas valmistutakse ettevõtet müüma? Selliseid variante käis läbi nii LHV foorumi teemast kui ka minu peast.

Kui aktsia hind selle uudise peale kohe hommikust 10% üles lendas, siis mõtlesin, et kui tõusuga üle võlli minnakse, siis müün positsiooni maha ja ostan pärast dividendi väljamakset tagasi, kui midagi erakorralist ei juhtunud. Aga hind tõusiski umbes dividendi jagu või isegi vähem ning ei näinud põhjust jamamiseks.

Kaalun reaalselt ka pärast dividendimakset oma positsiooni suurendamist Silvanos, sest numbrite järgi võiks aktsiahinda soodsaks pidada. Iseasi, mis värk selle Venemaaga ikka saab olema ja kas seal naised ikka jaksavad endale ka 2018. aastal rinnahoidjaid ja püksikuid osta.

Kahetsedes vaatan kõrvalt ka Tallinki rallit, kuna reaalselt olin aasta alguses ostumõtteid mõlgutamas, kui hind seal 0,9x peal tuigerdas. Aga sisestan endale, et selliseid hetki tuleb edasise investeerimisteekonna käigus kindlasti veel kümneid ning tagantjärele kahetsemine midagi positiivset ei anna.

Aga kohe on käes jõulud, mis muidugi ei tähenda, et tööd kuidagi vähem oleks. Kahjuks on mul pühade aeg selline, kus töökoormus on suurem, aga otseselt pangaarvel see ei taha pärast kajastuda. Varsti tuleb aasta viimane kuukokkuvõte teha ja saab numbrile 2017 kriipsu peale. Juba ette võib öelda, et tegemist oli eduka ning mis kõige olulisem murrangulise aastaga. Aga sellest varsti juba lähemalt.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Üks kommentaar teemal “Kahetised tunded Admiral Marketsi võlakirjade ja Silvano dividendidega

Kommenteeri