Baltic Horizon Fundi osak vajus reedel korraks musta auku

Balti börsi jälgides nägin täna kuidas kell 11.35 järsku Baltic Horizon Fundi osakud müüdi 1,265 euo eest tükist. Täpsemalt uurides nägin, et ostupool oli sisuliselt kokku kuivanud ja ainsad orderid olid sees hinna peal 1,27.

Lükkasin kiirelt ka oma orderi turule, kuid olin selleks ajaks juba hiljaks jäänud, kuna ostupool täitus kiirelt ning hind kosus tagasi 1,277 peale ja ühtegi äkkmüüki enam ei tehtud.

Kas see on seotud kuidagi uue selle Mifidi regulatsiooniga, et ostuorderid kõik eemaldati ja investorid lihtsalt unustasid Baltic Horizoni turul ära? Või on see nüüd neil uus normaalsus, et keegi osta ei taha?

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

2 kommentaari teemal “Baltic Horizon Fundi osak vajus reedel korraks musta auku

 1. Paistab, et tegu oli ikkagi MIFID II jõustumisest põhjustunud ajutise situatsiooniga. Jaanuari alguses oli Balti börsil paljude kaubeldavate varade turusügavus pea olematu. Asjakohane väljavõte LHV foorumist:

  “2. jaanuari börsipäeva lõpus tühistuvad kõik LHV kaudu edastatud tühistamiseni orderid börsil, kuid need jäävad LHV süsteemidesse alles. 3. jaanuari hommikul edastatakse LHV poolt börsile tagasi kõigi järgmistesse gruppidesse kuuluvate isikute orderid:
  eraisikud
  ettevõtted, kellel on LEI-kood olemas
  ettevõtted, kes on LHV LEI-koodi haldamise teenuse vahendusel koodi taodelnud, kuid pole seda kätte saanud

  Orderite tühistamine toimub seoses orderite vastavusse viimisega 3. jaanuaril jõustuva MIFID II nõuetega.”

Kommenteeri