Ostsin Leedu kohukestele lisaks ka hunniku sealset vetsupaberit

Kui alles hiljuti kirjutasin, kuidas meie investeerimispere erinevate sündmuste tulemusena sai Leedu piimafirma Vilkyskiu Pienine väikeaktsionäriks, siis mõni päev hiljem lisandus portfelli veel üks Leedu ettevõte.

Hinnaga 1,38 eurot tükk soetasin 500 AB Grigeo Grigiskes nimelise firma aktsiat. Veidi üle 90 miljoni eurose turuväärtusega ettevõte toodab erinevaid paberi- ja papitooteid ning puitplaate. Tavakasutajale kõige tuttavamaks kaubamärgiks on Grite, mille all toodetakse tualettpaberit, pabersalvrätikuid jms.

Tore lugu oli see, kui ma samal päeval, kui need Grigeo aktsiad mulle kontole potsatasid, käisin ühes Eestis laialt levinud Leedu toidupoes ja ise ostsin Vilkyskiu Pienine mõnusaid “Murr” kohukesi ning minu taga kassast läbi tulnud naise korvis oli Grite vetsupaber. Sellised väikesed nüansid annavad investeerimisele vunki juurde.

Olin Grigeol silma peal hoidnud juba pikemat aega, kui minu vaatlusnimekirjas on esimene märge selle kohta 18. oktoobrist: “Vaikselt hakkan silma peal hoidma, kuid meie portfelli see firma ilmselt niipea ei jõua.” Läks neli kuud mööda ja kas sa näed… ikka on portfellis!

Detsembris kasvas mu huvi juba päris suureks, kui LHV foorumis tegi üks kasutaja väga tänuväärse töö ja kirjutas pika analüüsi ettevõtte hetkeseisu kohta. Sealt sain kinnitust, et minu huvi ei olnud asjatu. Otsuse tegin nüüd lõpuks viimase kvartaliaruande valguses, kuna viimase 12 kuu P/E suhtarvult langes aktsia hetkehind minule vastuvõetavaks.

Nii Vilkyskiu Pienine kui ka Grigeo Grigiskes on meie portfelli arvestades üsnagi väikese osakaaluga investeeringud, kuna eesmärk oli esimene positsioon sisse võtta, sest elu on näidanud, et sees olles jälgid ja uurid ettevõtte kohta automaatselt palju rohkem.

Hetkel on mõlema Leedu firmaga võetud strateegia, kus ootan ära nende dividendiettepaneku ning jälgin, mida aktsia hind selle peale teeb. Kui dividendi jagatakse heldelt ja aktsia hind selle peale üles sööstab, siis kaalun kõik variandid uuesti läbi ning otsustan lõplikult, kas müün ja võtan selle väikese kasumi välja või jätan aktsiad portfelli pikemaks ajaks.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

6 kommentaari teemal “Ostsin Leedu kohukestele lisaks ka hunniku sealset vetsupaberit

    1. Mulle meeldivad need Murri kohukesed 🙂 Tegelikult mulle tundub, et see Leedu piimasektor käib suht ühte jalga ning jälgisin lähemalt VLP1L tegemisi. Listitud põhinimekirjas ka, erinevalt ZMP1L-ist. RSU1L oli ka tegelikult vahepeal luubi all.

Kommenteeri