Ostsin veel aktsiaid, sest ei saa me läbi Leeduta… ja telekommunikatsioonita

Kui osad blogijad räägivad, et veebruar on nende jaoks säästu- ja paastukuu, siis meie pere jaoks on tänavune veebruar olnud aktsiaostukuu. Kui eelmistes postitustes ma kirjutasin Leedu firmade Vilkyskiu Pienine ja AB Grigeo Grigiskes ostmisest, siis ka hiljutise ostuga jätkasime Leedu suunal.

EV100 nädalal lisasime portfelli Balti börsi turukapitalisatsioonilt kolmandaks suurima ettevõtte Telia Lietuva (TEL1L). Hetkel börsiväärtusega veidi alla 600 miljoni euro uhkeldav firma on minu vaatlusnimekirjas olnud juba pikemat aega ning otsustasin nüüd 1000 aktsia suuruse positsiooni sisse võtta.

Leedu Telia suutis eelmisel aastal iga järgneva kvartaliga oma kasumit suurendada ning neil on soovi korral võimu maksta välja päris korralikku dividendi. Veidi üle 88-protsendilise osalusega Rootsi emafirma tahab ehk kasumit võtta, kui seda raha just mingil hämaral moel juba viikingite maale pole saadetud.

Meie aktsiaportfellist võtab Telia nüüd veidi vähem kui 5% ning üksikaktsiaid on pärast seda ostu meil Balti börsilt 13. Loodame, et see number 13 ei osutu õnnetuks 🙂

Nendest 13 ettevõttest meie portfellis 7 on Tallinna börsilt, 4 Vilniuse börsilt ja 2 Riia börsilt. Hetkeolukorras mul rohkem ostumõtteid pole, kuid nagu aega on näidanud, siis võivad need päris kärmelt tekkida.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Üks kommentaar teemal “Ostsin veel aktsiaid, sest ei saa me läbi Leeduta… ja telekommunikatsioonita

Kommenteeri