Mai kuu soojad ilmad tõid lademetes pappi ja häid ideid

Nii, sõbrad. Kindlasti ootate endiselt ka minu mai kuu kokkuvõtet? Ja jäätegi ootama. Tegelikult vist ei jää ja kirjutan selle teile ära. Aga kahtlesin pikalt, kas kirjutada veel üks kuu kokkuvõte või mitte, kuna ees on ootamas huvitavad ajad. Kohe seletan…

Alles hiljuti saatis wordpress mulle toreda sõnumi, et täpselt aasta tagasi algas minu blogijakarjäär. Ehk siis natuke on seda asja juba tehtud. Seoses tähtpäevaga tahan aga teatada, et uut blogija-aastat ei alusta ma mitte niisama lihtsalt. Nimelt on plaanis blogi jõuliselt reformida ning teha läbi üks korralik “brändimuutus”.

Juhus mängis mulle võimalused kuidagi iseenesest kätte ning haarasin tekkinud võimalusest kinni. Täpsemalt, ma loodan, saab kirjutada juba ehk juuni kuu jooksul või hiljemalt juulis.

Kuna mõtted on juba uute asjade juures, siis kuu kokkuvõttega väga pikalt sel korral ei jaura.

Tulud/kulud: Tulude poolelt skoorisime tänavuse aasta ning kogu minu arvepidamise aja rekordi, kuid selle sees olid ka mitmed ühekordsed tulud. Ka kulude poolelt oli number tänavust aastat arvestades rekordiline. Säästuprotsent 66,2% oli esinduslik.

Nagu eelnevas postituses kirjutasin, siis alates juunist tegelen üksnes iseenda tööandjana ning enam stabiilset palgatulu minu puhul ei tule. Seetõttu hakkavad ilmselt meie pere tulunumbrid tulevikus läbi elama veel suuremaid kõikumisi, kui seni on olnud.

Netoväärtuses annab tooni ühisrahastus, mis natuke mulle muret teeb, aga samas ei saa ma endale ka lubada parimast tootlusest eemalejäämist. Riski bisnes. Ühisrahastus protsentuaalselt langes 46,1% -> 46%, aga netosummalt tõusis päris tublisti. Raha osakaal kasvas 23,3% – > 25% ning aktsiate osakaal langes 25,9% -> 24,2%. Juuni kokkuvõttes lööb Tallinna Sadam kaardid omajagu ümber.

chart

Aktsiaportfellis mai kuus ühtegi tehingut ei toimunud ja valmistusime Tallinna Sadama IPO-ks.

chart(1)

Ühisrahastuses oleme sees kogu naha ja karvadega ning loodan hullumeelselt, et minu valitud strateegiad igas portaalis osutuvad mõistlikeks ka olukorras, kus sõnnik ventikasse lendab. Loota ju võib.

Kogu ühisrahastuse maht purustas 40 000 piiri ning ise sisse pandud raha on 34 161 eurot. Jaguneb see viie erineva portaali vahel, millest kaks on selgelt domineerimas:

chart(2)Passiivse tulu koha pealt oli mai jälle “suu kõrvuni” kuu, kui tegime kõigi aegade teise tulemuse 624,1 eurot. Dividendidena kõlpsatas kontole 275,5 eurot, mis oli meie ajaloo parim tulemus. Võrdluseks, aasta tagasi mais oli dividenditulu 139,9 eurot.

Aprill ja mai tootis meie protfell siis passiivselt 1350 eurot tulu. Pole paha… pole üldse paha.

chart(3)

2018. aasta eesmärk on teenida 5000 eurot passiivset tulu ning viie esimese kuuga sai pool teekonnast käidud.

chart(4)

Kokkuvõte. Kui aprilli kokkuvõttes rääkisin netoväärtuse kasvu mainides stabiilsest kasvust, siis mai kuu tõi 5,1% suuruse hüppe. Suurenes ka investeerimisportfelli maht.

Lugedes Madis Müüri viimast blogipostitust, siis hüpe on mingit viieprotsendiste liikumiste kohta muidugi naljakas öelda, aga asi seegi!

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

3 kommentaari teemal “Mai kuu soojad ilmad tõid lademetes pappi ja häid ideid

Kommenteeri