Mogo laenude tagasiost pani nädalavahetusel mulle korraliku paugu

Aktiivsemad Mintose ühisrahastusplatvormil tegutsevad investorid teavad kindlasti juba seda, et autolaenude äris tegutsev Mogo kaasas võlakirjade vahendusel 50 miljonit eurot ning teatas otsusest Mintoses teatud hulga kõrgema intressiga laene investoritelt tagasi osta. Nüüd hakkas see pull pihta ja sain kohe esimesel päeval päris korralikult sugeda.

Teatavasti on meie Mintoses olev raha 99,9% just Mogo laenudes ning ma tegutsen seal käsitsi laenude valmisega. Kokku on meil Mintoses praeguse seisuga peaaegu 17 300 eurot sees ning laupäeva hommikul oli kontol vaba raha peaaegu 1900 eurot. Ehk siis umbes 10% laenutükkidest osteti ühe päeva jooksul meilt Mogo poolt tagasi.

Päris kõiki tagasiostetud laene ei viitsinud lahti klõpsata, aga tundub, et läksid 14% ja 13% intressiga laenud, mida oli muidugi ette aimata. Õnneks kolmel hilisemal päeval rohkem tagasiostmisi ei toimunud. Kui see asi piirdub sellega, siis võib rahule jääda.

Hea lugeja, kui Sulle läheb minu blogi korda ning Sa soovid alustada investeerimist ühisrahastuses ning saada isegi väikest liitumisboonust, siis registreeri ennast nende linkide kaudu: Mintos ja Estateguru. (Lisainfo)

Vaadates My Investmentsi all laenude osakaale, siis 14%-15% Mogo laenudes on mul 12,7% kapitalist, 13-14% on suurem enamus ehk 69%, 12%-13% on 15,5% ning 1,5% on ka vanast ajast jäänud madalama tulususega laenud. Kui natukenegi neid 13+ protsendilisi laene saaks tiksutada seal Mintoses, siis oleks ju mõnus.

Igatahes vabanenud kapitali olen nüüd suunanud järelturul olevatesse Mogo laenudesse ning uueks alampiiriks olen võtnud 12%. Ülejäänud enda jaoks olulised kriteeriumid olen jätnud samaks ehk siis max laenu pikkus 24 kuud (eelistan lühemaid) ning jälgin ka kombinatsiooni teistest näitajatest – laenaja vanus, sugu, auto mark ning LTV.

Kunagi Mintose strateegiat paika pannes võtsin minimaalseks intressipiiriks 12%. Kui 12% laenudesse enam ühel hetkel ligi ei pääse, siis vaatan sellele numbrile uuesti otsa ja otsustan, kas on alternatiive või tuleb alampiiri langetada.

Usun, et see Mogo võlakirjadega raha kaasamine on tegelikult isegi positiivne, kuna tugevam ja edukam Mogo on tegelikult meile ju otseselt kasulik ja peaks riski vähendama. Kas see kaasatud 50 miljonit ka tegelikult neid tugevamaks muudab, seda saan ma ainult loota.

Aga igatahes hoian Mintosel aktiivselt silma peal ja annan arengutest teilegi teada.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Üks kommentaar teemal “Mogo laenude tagasiost pani nädalavahetusel mulle korraliku paugu

Kommenteeri