Head ajad Mintoses on möödas, mis nüüd hakkab saama?

Nagu pealkirigi ütleb, siis tundub, et minu jaoks on head ajad Mintoses läbi saanud. Kandsin just 2500 euri Mintosest välja, kuna Mogo on otsustanud mu hoolikalt valitud laenuportfellis meeletut laastamistööd teha.

Kui hiljuti kirjutasin, et mult avapäeval osteti umbes 10% laenudest tagasi, siis pärast seda on tagasiostud suuremal või vähemal määral jätkunud. Üritasin küll vahepeal leida järelturult enda kriteeriumitele sobivaid laene ja mingi väikese osa kapitalist suutsin ka uuesti välja anda, kuid need vähesedki võimalused kuivasid kiirelt kokku.

Otsustasin, et tõmban nendest ühisrahastusportaalidest mingi osa rahast välja, kus minu riskivalmidusele sobivat tulu ei pakuta ning vaatan siis edasi, mis teha. Kas istume rahas mõnda aega ja uurime maad või tekivad juba kiirelt uued ja head võimalused.

Kui nüüd Mogo oma kõrge intressiga laenude tagasiostmist kavatseb pikalt jätkata, siis ma saan sealt ilmselt väga rämedalt pihta veel. Tuleb leppida sellega, et igakuised passiivse tulu numbrid langevad senistelt kõrgustelt klassi võrra madalamale.

Tegelikult ma usun, et Mogo on sunnitud ühel hetkel taas oma laenude intresse tõstma, sest selline intresside alandamine on ju varemgi lainetena toimunud. Kui nad soovivad Mintosest raha kaasata, siis oma nende 9-protsendiste laenudega nad kaugele ei purjeta.

Hea lugeja, kui Sulle läheb minu blogi korda ning Sa soovid alustada investeerimist ühisrahastuses ning saada isegi väikest liitumisboonust, siis registreeri ennast nende linkide kaudu: Mintos ja Estateguru. (Lisainfo)

Seetõttu pakun puusalt, et juba augusti lõpus või septembris on suurem osa autolaenudest taas 12-13% intressi peal tagasi. Kui pole, siis liigub suur osa rahast lihtsalt portaalist välja.

Mõnes mõttes on mul ka hea meel, kuna sisimas tahaksin ühisrahastuse osakaalu vaikselt vähendada portfellis, kui ahnus on seni mind tagasi hoidnud. Kui riskile vastavat tootlust ühisrahastusest ei saa, siis ongi justkui sobiv hetk hakata ennast rahasse tõmbama ja kriisi ootama.

Kuidas teid Mogo tagasiostud Mintoses mõjutanud on, kui üldse? Ja mis plaanid edasi on?

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

2 kommentaari teemal “Head ajad Mintoses on möödas, mis nüüd hakkab saama?

  1. 12% on alumine piir, millega järelturult veel Mogo laene soetan. Laenude pikkus väga ei huvita, sest u. pooled ostetakse nagu nii esimese aasta jooksul tagasi.

    1. Ma pole pikkade laenude peale läinud, kuigi seni on tõesti osutunud see tõeks, et paljud varem tagasi ostetakse.

Kommenteeri