Möllasin börsil ja haarasin kinnisvara, kala ning suuri laevu

Nagu näha, siis olen pärast nimevahetust täiega aktiviseerunud ning postitusi tuleb nagu vändrast saelaudu. Või umbes sellise tihedusega.Kuna Mintoses on asjad järsku täiega nutuseks keeranud, siis proovin enda tuju tõsta teiste teemadega ja anna teada hoopis korraga koguni kolmest aktsiaostust!

Juuni viimastel päevadel õnnestus saada lisa meie Baltic Horizon Fundi positsioonile veel 500 aktsiat, kui hind kukkus taas 1,27 euro peale. Minu hinnangul on selline hind selle osaku eest väga hea ning tulevikus üritan sealt piirkonnast osakuid tõenäoliselt ka juurde krabada.

Meie pere aktsiaportfellis on Baltic Horizon suuruselt teine positsioon umbes 16-protsendise osakaaluga. Suurem osakaal on vaid hiljuti IPO-tanud Tallinna Sadamal (umbes 20%). Esimesed NHCBHFFT osakud sai ostetud juba nii ammu kui 1. märtsil 2017 ning pärast seda oleme positsiooni järk-järgult kasvatanud. Kogu selle aja jooksul on Baltic Horizon Fundilt laekunud meile 263 eurot ja 50 senti dividende.

Hea lugeja, kui Sulle läheb minu blogi korda ning Sa soovid alustada investeerimist ühisrahastuses ning saada isegi väikest liitumisboonust, siis registreeri ennast nende linkide kaudu: Mintos ja Estateguru. (Lisainfo)

Juuli alguses tegin teoks ka pikalt mõttes olnud idee, kui alustasin kalatootja PRFoodsi positsiooni. Hinnaga 7,3 sai haaratud aktsiaid 750 euro eest ning meie pere aktsiaportfellist moodustab see umbes 2,5%.

PRFoodsi tahtsin tegelikult portfelli juba eelmise aasta lõpus ning taganjärele targana olekski pidanud siis sisenema. Tegin seda aga nüüd. Kuigi firma on pärast suuri ühinemisi ja ülevõtmisi börsil oma suure tõusu ära teinud, siis usun, et laienemistest tingitud positiivsed mõjud hakkavad alles järgmise aasta jooksul numbrites kajastuma ning see lükkab aktsia hinda veel üles. Esialgu piirdusin väikese positsiooniga, mis minu puhul annab selle efekti, et neil aktsiatel, kus ma oma rahaga sees olen, hoian ma automaatselt tunduvalt rohkem kätt pulsil.

Teise uue positsioonina sai sisenetud Tallinkisse. Siin sama jutt, mis PRF puhul, et plaan oli tegelikult juba eelmise aasta suvel, kuid toona jäi see asi erinevatel põhjustel katki. Sarnane on see ost ka selles plaanis, et positsioon sai võetud esialgu mitte liiga suur (1000 euro eest aktsiaid), et oleks skin in the game ja sellevõrra motivatsioon suurem asjadega kursis olla.

Tallinki puhul on minu jaoks mitmeid positiivseid tulevikuprespektiive, millest peamine on see, et peaksid lõppema Norras välja antud võlakirjad, mis panevad piiri peale sellele, kui palju kasumist saab omanikutuluna välja maksta. Ka aktsionäride koosolekul lubas juhtkond tegeleda selles suunas, et enam ei peaks järgmistel aastatel leppima vaid 3-sendise dividendiga. Eks paistab, kas nii ka läheb.

Meie pere aktsiaportfelli väärtuseks on nüüd peaaegu 32 000 eurot, millest umbes 30 000 on börsil kaubeldavad väärtpaberid ja väike osa ka üks eraettevõte. Pikemaks eesmärgiks ongi kokku panna korralik, ka passiivset rahavoogu tekitav, portfell esialgu Baltikumi börsil ning liikuda seejärel edasi ka laia maailma.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

4 kommentaari teemal “Möllasin börsil ja haarasin kinnisvara, kala ning suuri laevu

  1. Kui saladus ei ole, siis mis eraettevõte ja kuidas see portfelli sattus?

    1. Tere Traktor, tänud küsimuse eest! Eraettevõte on ühe tuttava firma ning kui päris korrektne olla, siis on tegemist laenuga. Kuid ühel konkreetsel hetkel tulevikus on mul õigus otsustada, kas soovin selle laenu konverteerida teatud suurusega vähemusosaluseks või saan raha intressidega tagasi. Otsustasin hetkel selle nii kajastada oma tabelites, kuna mul eralaenudele nö oma lahtrit pole.

Kommenteeri