Krahmasin börsilt endale sületäie Tallinkit ning kaalun järgmistki sõjaplaani

Oktoober on meeletul kiirusel lennanud juba kolmandiku peale ning mul on teile uudis! Nimelt täiendasin Balti börsidelt oma aktsiavarusid, sest talveks tuleb ju valmis olla ning sahver head-paremat täis kraapida.

Aga nali naljaks, tegelikult läksin kolmapäeva hommikul rutiinselt Balti börsi kodulehte vaatama kauplemise esimestel minutitel ning avastasin Tallinki börsiteate, kus lubatakse aktsiakapitali vähendamise ettepanekut ning dividendipoliitika ülevaatamist, kus tulevikus on lootust saada vähemalt 5-sendist dividendi.

Kuna aktsia kauples 1 euro peal, siis kiirelt mõtlesin, et selle hinna juures oleks dividenditootlus 5% aastas, tegemist Eesti mõistes ülisuure ja loodetavasti stabiilse ettevõttega ning meil tegelikult positsioon Tallinkis oli juba avatud ja täitsa ostunimekirjas aktsia ka seniste uudiste valguses olemas.

Kuna hind oli juba tolleks ajaks tõusnud, siis ei hakanud senti pooleks saagima ning vaatasin, et saaksin tolle hetke turuhinnaga 1,025 eurot soovitud 1000 aktsiat kätte ja panin orderi sisse. Moment hiljem oli meie perekondliku investeerimisportfelli osalus suures Eesti laevafirmas duubeldatud.

Eriti huvitav, mida ma juba teistkordselt näen, on see, et LHV-st otse turuhinnaga aktsiaid ostes tuleb ajaliselt esimesena see e-mail, et order on täidetud ja alles siis e-mail, mis kinnitab orderi edastamist börsile. Vahe on ilmselt mikroskoopiline, aga minu google’i meilikast igatahes reastab kirjad ajaliselt ebaloogilises järjekorras.

Alles nüüd neid ridu kirjutades tuli meelde ka see, et Tallinki aktsia peaks ju mingi hetk listitama ka Helsingi börsil, ei tea, kuidas see hinda mõjutama hakkab ning kas üldse hakkab.

Kohalik börs on üldse viimasel ajal väga põnev. Kuigi meie positsioonidest on päris paljud punased, siis eriti see mind ei kõiguta. Kuigi Nordeconi ja Vilkyškiu pienine puhul on miinust lausa üle 20-protsendi, siis pigem näen kogu selles Balti börsi punases laines ostuvõimalusi tekkimas.

Erinevates blogides ja ka LHV foorumis on väga popid hetkel leedulased Apranga ja Šiauliu bankas, kes on siin kukkunud ja justkui on tekkinud paljude arvates ostukoht. Möönan, et nillin ise samuti vaikselt Aprangat, kuid Šiauliai puhul ma ei saa täpselt aru, kuidas seal need mingid laenu konverteerimised osalusteks ja muu selline toimub.

Mõningaid huvitavaid ärakukkumisi on veel olnud, nagu näiteks HansaMatrix, kes on olematust likviidusest tulenevalt teinud veidraid liikumisi. Harju Elekter samuti on kuuendiku oma aasta alguskuude hinnast õhuna välja lasknud.

Tegelikult tahaks väga Eftenit portfelli juurde ning olin väga kurb, kui siin hiljuti anti teada, et uus aktsiaemissioon lükkub järgmisesse aastasse. Tallinna Vee hinda jälgin ka, aga see jäi minule mõistetamatult 10 euro kohale püsima – tundub, et siin selgelt pole kõik kohtukaotusest tulla võiv jama veel aktsiahinnas kajastunud.

Kuna Balti börsidel algasid just-just väga põnevad punased ajad, siis kohe alustan järgmise blogipostituse kirjutamist, sest vaja ju kõik oma mõtted välja paisata 🙂

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri