Suur Emm on taas võimust võtmas!

Oma eelmises postituses kirjutasin, kuidas lõpetasin koostöö Läti ühisrahastusplatvormiga Twino, kui tõmbasin kogu raha sealt välja. Sellega jäi meie pere investeerimisportfelli alles veel kolm ühisrahastusportaali – Läti suur hiiglane Mintos ning Eesti tegijad Crowdestate ja Estateguru.

Kui Estateguru ja Crowdestate on erinevatel põhjustel olnud läbi aegade meie portfellis üsna stabiilse mahuga, siis Mintoses on toimunud väga suuri kõikumisi. Aga pärast 2018. aasta keskel toimunud Mogo laenude massilist tagasiostu, kus meie Mintose konto väärtus vähenes raha välja võtmise tulemusena 17 000 pealt korraks isegi 3500 peale, on Mintos minu jaoks taas tõusnud kindlalt esirinda.

Selle postituse kirjutamise hetkel on meie Mintose konto väärtus 13 680 eurot ning just tegin pangaülekande järgmise tuhande sissepanekuks. Selle eest on plaan haarata taas Mogo autolaene. Kuigi päris eelmise aasta esimese poole tasemel intressipakkumist ei leia, siis hetkel rahuldun ka madalama intressiga, kuna ühisrahastuses Mintose ja Mogo kombost paremat võimalust ma hetkel ei näe.

Mis laene ma Mintosest praegu peale võtan? Esiteks kuskil 10% portfellist olen haaranud CreditStari Eesti tarbimislaene. 12-protsendise intressiga ning 30-36 kuulise ajahorisondiga. Aga tundub, et suur enamus nendest laenudest ostetakse ühel või teisel põhjusel tagasi tunduvalt varem. Igatahes vähe riskantsem positsioon on ka sees.

Ülejäänud on Mogo laenud, mida siis korjan nii järelturult kui ka peaturult. Lühiajalisi, kuni 6 kuulisi laene olen võtnud sisse ka 9,5% ja isegi 9%-ga. Kuni 24-kuulistel tahan saada intressiks 10%-10,5%. Väike segment on tulnud ka umbes 36-kuulisi laene intressiga 11%-12%.

Tundub, et ma pole ainus kellele Mintos sümpatiseerib, sest platvorm saatis mulle meili peale uusaastatervituse, kus oli küljes ka igasuguseid ilusaid graafikuid, kust võib välja lugeda, et järjest rohkem inimesi registreerub ja investeerib Mintoses. Aga see ju tähendab, et nad võtavad mul kõik head laenud eest ära? 🙂

Teeme nii, et kui Sul on tekkinud samuti huvi Mintoses investeerimisega alustada, siis tee seda palun läbi minu promokoodi SIIN. Sellega saab tänu Sinu abile minu pisikene kirjutamisfetiš Mintose poolt sümboolse rahalise toetuse ning Sina saad esimese 90 päevaga platvormil teenida 1% suurust boonust!

Aga, ei ole ma kade mees ning jagan teiega ka Mintose poolt saadetud ilusaid graafikuid. Kaasnenud jutupunktidest võib välja tuua, et Mintos tähistas 2019. aasta alguspäevadel kahte olulist etappi. Portaalis on nüüdseks rahastatud kokku 1,5 miljardi euro väärtuses laene ning ületati ka 100 000 registreeritud investori piir.

Investorite juurdekasv 2018. aastal:

Rahastatud laenud 2018. aastal (See on naljakas graafik, kuna kuskil pole öeldud, mida see vertikaalne skaala tähistab. Tõenäoliselt on need miljonid eurod, aga mitte laenude arv 🙂 Aga kurat seda teab.):

Rahastatud laenud kokku:

Investoreid kokku:

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri