Möll käib ehk portfell sai täiendust suure M-i ja veel suurema M-i näol

Kuna üheks uusaastalubaduseks iseendale oli ka alanud 2019. aastal rohkem blogida, siis tahan taas teiega midagi põnevat jagada. Nimelt oli neljapäev meie portfelli jaosk küllaltki tihe investeerimispäev, kui lisaraha sai pandud hakkama Mintoses ja lisatud üks uus ettevõte ka aktsiaportfelli.

Alustame ühisrahastusest. Kes minu blogi on jälginud, see teab, et eelmise aasta lõpus saime lõpuks väljutud Bondorast ning nüüd jaanuari alguses ka Twinost. pärast väikest perekoosolekut panime ühiselt mõneks kuuks järgmised sihid paika ning otsus on järk-järgult panustada Mintose Mogo laenudesse raha juurde, kuid hoida laenude pikkused suhteliselt lühikesed. Estateguru ja Crowdestate jäävad hetkel pausile ja ei välista sealt ka raha aegamisi väljakandmist.

Neljapäeval läks siis Mintosesse juurde 1000 endist “Twino raha” sisse ning võtsin erinevaid Mogo laene portfelli. Hetkel meil siis Mintose portfellis umbes 10% jagu Creditstari Eesti laene ning ülejäänud on Mogo autolaenud. Üldine pilt näeb välja selline:

Kui Sul on tekkinud samuti huvi Mintoses investeerimisega alustada, siis tee seda palun läbi minu promokoodi SIIN. Sellega saab tänu Sinu abile minu pisikene kirjutamisfetiš Mintose poolt sümboolse rahalise toetuse ning Sina saad esimese 90 päevaga platvormil teenida 1% suurust boonust!

Aktsiaportfelli täiendasin meie jaoks uue ettevõttega, kui hinnatasemelt 9,2 eurot sai soetatud 110 Merko Ehituse aktsiat. LHV foorumis kirjutavad, et suured fondid müüvad ja jälgisin mitmeid päevi, kuidas 9,2 peal müüdi ja müüdi, aga mitte madalamal. Mõtlesin, et võtan ka veidi ligi Merkot.

Kuigi siin ennustatakse ehitussektorisse igasugust katku ja õnnestust, siis lähiperspektiiv tundub Merkol väga hea olevat, jooksva 12 kuu P/E on minu arvutuste kohaselt 8. Vaevalt, et uuesti päris 1-eurost dividendi makstakse, aga usun, et varsti tuleb korralik dividenditeade ja saab sellelt investeeringult esimesi tulemusi nautida.

Kokkuvõttes võib öelda, et portfell vaikselt kasvab. Seekord siis M, M ja M ehk Mintos, Mogo ja merko. Siit saab ikka ainult edasi minna.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

2 kommentaari teemal “Möll käib ehk portfell sai täiendust suure M-i ja veel suurema M-i näol

  1. Tere kas avaldaksid kui palju sul praegu Mintoses õigeaegselt tagastatud laenusid?

    1. Tere Kratt! Õigeaegselt tagastatud? Ma täpselt ei tea, mida Sa mõtled. Tagastatud laenude puhul peaks sellise statistika jaoks minuteada eraldi kõik laenud läbi käima.
      Aga hetkeseis, mida Mintose investorvaate avalehel näeb, on: Current 866 laenu, Grace period 38, 1-15 days late 74, 16-30 days late 23, 31-60 days late 17.
      Suur current laenude osakaal tingitud ka sellest, et sel kuul olen palju värskeid laene sisse võtnud.

Kommenteeri