Lugu sellest, kuidas Investor Kalle Hiinast kassiliiva tarnis

Päike piilus jõuliselt aknasirmi vahelt tuppa ning langes investor Kalle laugudele. Oli tulemas üks kena kevadine päev. Kalle kõmpis silmad poolkinni tualettruumi, kus esimese asjana ajas unesegasena ümber abikaasa Vilja Madara kreemipotsikud (MDARA). Hambad pestud, astus mees kööki ja vaatas aknast välja. “Naabermajas on jälle uued inimesed sisse kolimas,” mõtles Kalle üle hoovi asuvat Nordeconi (NCN1T) poolt ehitatud uusarendust põrnitsedes. “Tahaks ka. Ei tea, kas Merko (MRK1T) suudab ikka jõuludeks meie uue korteri valmis saada, nagu lubatud?” põrnitses Kalle küsivalt vana puitmaja köögilae nurka.

Tühi kõht äratas kalle mõtteuimast ja aeg oli toimetama asuda. “Musi, kas sa Selveri (TKM1T) kuller eile ikka piima ka tõi?” hüüdis mees magamistuppa, kust kostus vastuseks üksnes voodi kriginat. “Vist pöörab alles külge,” muigas Kalle Grite (GRG1L) taskurätikuga nina nuusates ja tegi külmikuukse lahti, et hommikuseks nosimiseks haarata neli Murri kohukest (VLP1L).

Kalle jaoks oli tegemist üliolulise päevaga, sest Tallinnasse pidid tulema tema koostööpartnerid Soomest ja Leedust, kellega ta ühiselt ajas äri Hiina suunal. Kohe-kohe oli konteinerlaevaga Riiga jõudmas uus laadung lõhnastatud kassiliiva, mis seejärel pidi minema Keilas asuvasse tootmishoonesse pakendamisele ja siis kiirelt Baltikumi ja Soome turule. Kõik diilid olid paigas ning Kalle logis autoga hommikuses liikluses hoogsaid poognaid tehes mõttes juba oma LHV (LHV1T) pangakontole sisse ja luges teenitavat kasumit.

Kui Kalle lõuna paiku sadamasse (TSM1T) jõudis, ootas Pekka teda juba õues ning toksis mobiilis oma Admiral Marketsi kauplemiskontol. “Hei Kalle, näitkö sen, että euron vaihtokurssi dollaria vastan romahti totaalisesti?” hüüdis äripartner tervituseks. “Jaa-jaa, sina ja sinu kauplemine. Ma olen pitkäaikanen investori, ei mingi õnnemängur,” naeris Kalle vastu ja vajutas oma Opel Astral gaasi põhja, ise samal ajal mõeldes, et kuidas need Tallinki (TAL1T) laevad alati varem kohale jõuavad…?

Kalle ja Pekka olid just jõudnud Lincona büroohoones (NHCBHFFT) nende kasutuses olevasse kontorisse, kui helistas Vytautas: “Hei, maltšiki, mul läheb veel tunnike jõudmisega. Hommikul kukutasin mobiili kassi piimakaussi ning pidin enne sõitma hakkamist Teliast (TEL1L) läbi käima.”

Täpselt koosoleku keskel helistas Vilja ja käsutas: “Vaata, et sa enne kojutulekut Hortesest (EFT1T) läbi lähed ja laupäevaks need õinapuuistikud ära ostad!” Hirmujudinad jooksid üle Kalle selja, kui ta mõtles, kuidas nädalavahetusel tuleb minna ämma sünnipäevale ja taas tundide kaupa kuulata tema viimaste aiandussaavutuste kohta.

Kontorist minema sõites pani Kalle autos mängima Äripäeva raadio podcasti. “Kurat, jälle see Indrek Kasela (PRF1T) eetrisse lastud,” mõtles mees ja tüüris rahulikult kodu poole. Endalegi ootamatult leidis Kalle ühel hetkel ennast ümisemas legendaarset viisijuppi “Lady in Red” ning mõttevälgatusena jooksis silme eest läbi pilt, kuidas ta osavalt ühe käega avab viimaselt ärireisilt Venemaalt Viljale toodud Milavitsa (SFG1T) punase rinnahoidja haagi…

Koduvärav.

Juuresoleva kirjutise näol on tegemist ühe väljamõeldud looga, kuhu ma üritasin sokutada kõik meie pere aktsia- ja võlakirjapositsioonid. See on küll puhtalt väljamõeldud juhtum, aga iseloomustab väga hästi seda fiilingut, mis minul investorina igapäevaselt on. Balti turul tegutsedes puutub igapäevaselt kõigi oma investeeringutega suuremal või vähemal määral kokku ning see on alati päris äge tunne.

Kui Estateguru poleks oma projektidele hakanud normaalsete nimede asemel panema seosetuid numbrikombinatsioone, siis oleksin ka päris mitmed sealsed investeeringud saanud loo sisse surada. Aga ehk tuleb Kalle elust kunagi veel mõni päev kajastamisele, kunagi ei või kindel olla.

The End!

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Üks kommentaar teemal “Lugu sellest, kuidas Investor Kalle Hiinast kassiliiva tarnis

  1. Mida huvitavat või õpetlikku oleks sul oma blogi lugejatega jagada peale oma tunnete?

Kommenteeri