Kogu varandus läheb EfTEN-isse ja möödalaskmised börsil?

Veel viimaseid päevi on käimas EfTEN-i kolmanda kinnisvarafondi aktsiate täiendava pakkumise märkimine. Minul on märkimine ühe konto alt juba ammu tehtud ning teise konto alt sai ka täna see asi lukku löödud. Seejuures on huvitav olnud jälgida EfTEN-i aktsiahinna kõikumist börsil selle märkimise ajal.

Kuna märkimisel pandi fikseeritud hinnaks 16 eurot aktsia eest, aga turul kauples aktsia tol hetkel vist 18 euro kandis, siis kiirelt leidus investoreid, kes müüsid kõrge hinna pealt, lootuses ilmselt märkimisel odavamalt aktsiad tagasi saada. Praeguseks on hind küllalt madalate käivete juures langenud alla 17 euro.

Tänast börsitehingute logi vaadates leidsin ka ühe huvitava seiga, kus keegi õnnelik oli omandanud keskpäeva paiku ühe EfTEN-i aktsia. Huvitav, kas see ost toimus seetõttu, et investor kuulis, et juba olemasolevatele aktsionäridele lubab EfTEN teatava hulga aktsiaid kindlasti märkimise järel jagada? Kahjuks vist jäi info levitajal lisamata see fakt, et märkimisel eesõiguse saamiseks oleks pidanud selle ühe aktsia soetama enne 6. maid.

Ka need 7 ja 8 aktsia kaupa ostmised tunduvad kangesti samasse auku olevad tehingud. Täna hommikul oli veel ka üks 3 ja kaks 10 aktsia tehingut.

Meie läksime ampsama küllalt suurt tükki ning panime kahe konto alt huugama rohkem kui 17 000 eurot, mis meie koguportfellist on ikka väga suur summa. Märgitud sai sellega 1070 aktsiat. Et märgitud koguse arv oleks suurem, sai kaasatud veidi ka võõrast kapitali.

Saame näha, kui suur ülemärkimine tuleb ning kui palju sellest õnnestub reaalselt kätte saada. Kui juhtub ebatõenäoline ja saame kätte 100% soovitud kogusest, siis on plaan müüa nii palju aktsiaid maha, et saaks võõra raha tagasi maksta ning ülejäänud aktsiaid südamerahuga hoidma jääda.

Kuna öeldakse, et iga plaan on suurepärane, kuni ta kohtub reaalsusega, siis olen valmis ka mingiteks üllatustulemusteks ning mõned erinevad stsenaariumid on peas ka läbi mängitud.

Märkimine lõpeb reedel ning 5. juunil peaks avaldatama jaotus. 10. juunil on oodata uusi aktsiaid oma kontodele ning 20. juunil peaks uued aktsiad muutuma ka börsil kaubeldavaks. Niiet, palju pole jäänud oodata!

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

2 kommentaari teemal “Kogu varandus läheb EfTEN-isse ja möödalaskmised börsil?

  1. Tere. Kas sa oled mõelnud mitmendal päeval müüa või mis hinna juures oled valmis müüma?

    1. Tere Mella. Olen mõelnud küll, aga peamine järeldus on see, et kõik sõltub, kui palju ma aktsiaid kätte saan. Kui saan piisavalt vähe, et vabanevast rahast saan võõra raha tagasi maksta, siis ei plaanigi müüa. Kui aktsiaid tuleb kätte nii palju, et vabanevat raha jääb vähem, kui tarvis kohustuste katmiseks, siis on hetkel kaks võimalust. 1. müüa üsna kohe teatud arv aktsiaid, et saaks võõra raha makstud. 2. lükata kohustuse täitmist edasi ja ajatada see pikema perioodi peale, et vajalik raha ilma aktsiaid müümata kokku saada. Kuna võrrandi peamine muutuja on veel teadamat, siis sellest täpsemaid plaane pole mõtet veel tegema hakata.
      Just avastasin börsiteate, et märgiti 3,1 kordselt üle see asi. Seega, lootust on isegi küllalt korralik arv aktsiaid saada, kui just jaotus eriti massiivselt suurinvestorite kasuks kaldu pole.

Kommenteeri