MÜSTIKA, SKANDAAL, MIDA PEKKI?! Oleks selliseid kuid aastas rohkem nagu mai!*

Mai oli üks mitmes mõttes huvitav ja erakordne kuu. Alustades sellest, et sai nauditud ettevõtja rõõmu ja muret ning ilusate ilmadega tänavu juba esmakordselt rannaliival lebades tööd tehtud. Rõõm selles plaanis, et sai tavalisel tööpäeval teha otsuse kontorisse mitte minna ja mure seetõttu, et isegi randa pidi kompuutri kaasa vedama. On, kuidas on, mina olen sellist vabadust täiega nautima hakanud ning kavatsen suvel tihti tööasju kas rannas või pargipingil toimetada.

Mai oli ka tänavuse aasta seni üks kõige kõvem töökuu, kui tellimusi tuli uksest ja aknast. Vahepeal tõmbas korraks punasesse, kui vaatasin kalendrisse, et järgmine ja järgmine projekt ees ootamas. Aga sai kenasti kõik tehtud ning nüüd juuni-juuli-august on vähemalt praeguse seisuga tulemas oodatult aasta ühed kõige aeglasemad kuud. Samas, suvel on minu tegevusvaldkonnas klientide puhul üsna palju määramatust ja etteplaneerimata tegevust ning seega võib tulla ka täitsa lambitellimusi, mis panevad mind neid sõnu sööma.

Lõpuks jõuame rahanumbrite juurde ning maist on mida rääkida! Ettevõtte alt tegin ajaloo rekordkuu, kui makseid laekus üle 6000 euro, millest suurema osa sai kanda puhaskasumi reale. Osaliselt laekusid maksed, mille kohta kirjutasin aasta esimestel kuudel, et sai kõvasti tööd rabatud selle nimel, et tulevikus asjad toimima hakkaksid. Aga oli ka klientide poolt lihtsalt head maksekäitumist ja ühe projekti puhul sain isegi ettemaksu, mis minu puhul ettevõtluses oli esmakordne kogemus. Päris paljude maksete laekumine jäi ka juuni kuusse, kuid sellega olen nüüd ettevõtluses harjunud, et reaalne töö tegemine ja selle eest tasu saamine on üsna suures nihkes.

Tulud/kulud. Kogu meie pere tulud küündisid tänu suurepärasele ettevõtluskuule koguni 8325 euroni ning kuna kulud jäid kenasti alla 2000 euro, siis säästuprotsent 77,8 oli tõsiasi. Kui ma oma inimlikult käituva abikaasa numbrid nii tulude kui kulude realt välja jätan ja arvestan vaid enda koonerdamist, siis sain mais säästuprotsendiks koguni napilt üle 90-protsendi. Tegelikult oli tööd nii palju, et ei olnud mahti poodi minna ja raha kulutada. Siit teile suurepärane nipp oma säästumäära tõstmiseks: otsige endale igaks päevaks nii palju tegevust, et poodi minna ei oleks aega. Ja raha jääbki alles.

Netoväärtuse graafikus on tänu rekordsissetulekutele loomulikult kohe nähtavalt suurenenud vaba raha hulk – 17,8% pealt 23,3% peale. On üsna kindel, et juuni kokkuvõtet kirjutades on see number oluliselt väiksem, kuna EfTEN-i pakkumisest loodan päris korraliku noosi saada.

Aktsiaturul sai tehtud suur samm ja märgitud koguni 1070 aktsiat. Lähipäevil peaks selguma, kui palju lõpuks kätte õnnestub saada. Dividende tuli kokku 296,2 eurot ning maksjateks olid EfTEN, Silvano, Grigeo, HansaMatrix ja võlakirjadest LHV.

Ühisrahastuses Mintose osakaal automaatselt teenitavate intresside võrra suureneb. Mai jooksul panin suure osa meie madalama intressiga Mogo laenudest müüki ning huvitaval kombel ostetakse nulliga ka isegi 9% laene aeg-ajalt ära. Mitte massiliselt, aga üksikute kaupa pidevalt. Asemele olen haaranud 14% Mogo laene, mis on küll pikkusega ca 50 kuud, aga peaks järelturul olema juba praegu (ja intresside alanedes raudselt ka tulevikus) väga lihtsasti minev kaup.

Kokku laekus ühisrahastusest intressitulu 391 eurot, millest 299 tuli Mintosest, 48,5 Crowdestate’ist ja 43,5 Estategurust. Mintose number on seejuures ülivõimsalt kõigi aegade rekord.

Kui jagad minu entusiasmi Mintose portaali kohta, aga pole veel seal investeerimisega alustanud, siis tee seda palun läbi minu promokoodi SIIN. Sellega saab tänu Sinu abile minu pisikene kirjutamisfetiš Mintose poolt sümboolse rahalise toetuse ning Sina saad esimese 90 päevaga platvormil teenida 1% suurust boonust!

Passiivse tulu arvestuses oli samuti väga mõnus kuu. Kui täpsem olla, siis investeeringutest laekus meile kokku 687,5 eurot, mis on meie pere kõigi aegade paremuselt teine kuutulemus. Mullu aprillis püstitatud rekordist jäi puudu veidi vähem kui 40 eurot. Aga olles kursis dividendimaksete kuupäevadega, siis tean juba ette öelda, et tänavune juuni saab uus rekord selles vallas kenasti püstitatud.

2019. aasta eesmärk. Selleks aastaks sai passiivse tulu sihiks pandud 7500 eurot ning rõõm on tõdeda, et mai kuu tõstis meid lõpuks “punasest” välja ning heitlus eesmärgi nimel veel jätkub.

Kokkuvõttes saab suvele minna ettevõtlust ja investeerimist arvesse võttes meie senise kõige edukama kuu pealt ning see kindlasti aitab ka mõnusat ilma ja vabamat aega paremini nautida. Mille jaoks siin ikka tööd rabada, kui vahepeal rahulikult mõnuleda ei saaks? Nende ridade kirjutamise hetkel on veel vaja paar päeva kannatlikult oodata ning siis saab teada EfTENi numbrid ning juuni peaks tulema ka korralik dividendikuu.

Kohtumiseni!

* Minu tagasihoidlik katsetus, kas klikimeedia pealkirjad töötavad ka rahablogide maailmas.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

7 kommentaari teemal “MÜSTIKA, SKANDAAL, MIDA PEKKI?! Oleks selliseid kuid aastas rohkem nagu mai!*

   1. Hei.
    Huvitaks ka mis valdkonnas need projektid ettevõttel on ? Ja kas olrd oma firmas üksi tegev v kellegagi koos?
    Kui suure osa rahast nt Mintoses hoiad 5a laenudel …või on 1-2a laene rohkem?

    1. Tere, DM! Firma on niiöelda ühemehefirma jah ja ilmselt on senisest jutust olnud aru saada, et tegemist on teatavate teenuste osutamisega. Enamus tellimusi suudan ise täita, kohati palkan ka abilisi kui on vaja. Valdkond pole midagi liiga erilist, aga on teatavad nüansid, mis mu isiku liiga paljudele välja annaks. Ja selleks pole ma hetkel veel valmis.
     Mintoses on laenupikkuste skaalal kõige suurem osakaal 24-30 kuu peal (22%). Päris 5-aastaseid on mõni üksik protsent tegelikult, aga seda seetõttu, et varem ma väga üle 36 kuu ei läinud laenudega ja pikki olen võtnud alles nüüd, kui intressid taas kõrgeks läinud.

 1. Vägev, 8k+ tulu on väga uhke! Ütle veel, et pole võimalik 50% klubis olla ja samal ajal mitte-makarone süüa! Inspireeriv!

  1. Oo, suur tänu, Jaak! Sinul on väga suur osa selles, et minus investeerimis- ja ettevõtluspisik on sellise hooga idanenud.

Kommenteeri