August: vaikus enne tormi!

August läks tänavu mööda sellise kiirusega, et täpselt ei saanud arugi, kui juba kuu läbi oli. Väga palju olulisi sündmusi juhtus, mis hakkavad juba lähiajal oluliselt ka investeerimisportfellis kajastuma ja seda mõjutama. Aga hakkame selle lookesega vaikselt minema ning vaatame, kuhu välja jõuame.

Suurima investeerimistegevusena sai augustis võetud vastu otsus, et ära tuleb kasutada hea võimalus siseneda üürikinnisvarasse. Suuresti juhuslikult sattus meile kätte võimalus soetada korter, kus minu enda arvutuste kohaselt tootlusnumbrid kenasti kokku jooksevad.

Augusti viimaseks päevaks olid käed löödud, kuid tehing ametlikult veel tegemata. Lisaks läheb pärast korteriostu ka veidi aega, et pind vabaneks. Seejärel on vaja see valmis seada üürimiseks ning leida üüriline. Kuna olen selles vallas täitsa algaja, siis on kõik ajad planeeritud varuga.

Seega, augusti numbrites veel minu kinnisvaramoguli staatus kuidagi ei kajastu. Küll aga kunagi ilmuvas septembri jutus saavad olema juba hoopis teised numbrid. Peamiselt siis see, et kogu vaba raha on otsas! Aga ärme rutta sündmustest ette ning vaatame esialgu veel ühe rahuliku kuukokkuvõtte üle.

Tulud/kulud. Augusti kohta tegime väga korraliku tulemuse, kui pere tulud olid 4211 eurot. Kui vahepealsed megatulemused kõrvale jätta, siis on tegemist keskmisest isegi veidi parema tulemusega. Kulude poole hoidsime väga hästi kontrolli all ning see oli paarsada eurot keskmisest madalam. Kokku sai kõrvale pandud peaaegu 2500 eurot, mis tegi säästuprotsendiks 58,9%.

Netoväärtuse graafik on viimast kuud nüüd selline, milline ta üsna muutumatul kujul päris pikalt on püsinud. Hetkel siis vaba raha peaaegu 20%. Järgmine kuu on see osakaal tõenäoliselt nullilähedane. Samuti tekib uue varaklassina juurde kinnisvara, kus kavatsen kajastada korteri jääkväärtust (arvestuslik turuhind miinus laenujääk).

Aktsiaturul õnneks ühtegi tehingut ei teinud. Õnneks seetõttu, et vahepeal oli reaalselt õhus võimalus, et peame mingi osa väärtpaberitest rahaks tegema, et kinnisvaraostu finantseerida. Küll juhtus see, et LHV kasvukonto iganädalane paisutamine tuli seisma panna. Aktsiahindade languse tõttu kaotasid meie positsioonid ka päris oluliselt väärtust, kuid nagu ikka, siis mingit probleemi ma sellest ei tee. Intressitulu tuli Baltic Horizon Fondist ja LHV võlakirjadest ning dividendi maksis Silvano Fashion Group, kõik kokku 276 eurot.

Ühisrahastuses oli intressitulu poolest kõigi aegade rekordkuu, kui kokku laekus 650 eurot. Põhjuseks meie põhiline valu ja võlu Mintos. Esiteks osteti taas tagasi kõrgeintressilised Mogo laenud, kuhu olin eelmiste kuude jooksul kõvasti raha sisse kütnud. Teiseks panustasin vabanenud raha kohe samuti siis veel kõrge intressiga lühilaenudesse, mis paljud kohe ka mingi tulu tõid. Et oli üks korralik intressipidu, mis nüüd septembris kindlasti otsa saab.

Kui jagad minu entusiasmi Mintose portaali kohta, aga pole veel seal investeerimisega alustanud, siis tee seda palun läbi minu promokoodi SIIN. Sellega saab tänu Sinu abile minu pisikene kirjutamisfetiš Mintose poolt sümboolse rahalise toetuse ning Sina saad kiirelt reageerides Mintoselt alustamisboonust!

Passiivne tulu. Kõigi aegade teine tulemus ehk 926 eurot! Mai kuni august olid meie portfelli jaoks lõikuskuud – juuni kõigi aegade rekord, august teine, juuli kolmas ja juuni neljas koht.

2019. aasta eesmärk. Augustiga veel eelmise aasta passiivse tulu summat (5626 eurot) kätte ei saanud, kuid septembriga saab see piir ületatud. Kas ka eesmärgiks seatud 7500 täis tuleb, seda ei oska veel lubada.

Kokkuvõttes oli igati edukas ja huvitav kuu. September on juba alanud äärmiselt tormiliselt ning tõenäoliselt läheb erinevate muutuste tuules poole oktoobrini vähemalt. Kogu netoväärtus kasvas kuuga 2,1% võrra. Seejuures investeeringute koguväärtus tegi tänu aktsiaturgude langusele vähikäiku ning andis ca 400 eurot tagasi. Elu(nautimise) koefitsient kerkis 5,445 pealt 5,480 peale.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri