Mintos suudab ka päikesepaistelise suvepäeva kohe hommikul ära rikkuda

Olen jõudumööda oma kuukokkuvõtetes vihjanud, kuidas mul Mintose ühisrahastusplatvormi vastu on usaldus järk-järgult kahanenud. Järjekordse põntsu andis sellele täna hommikune olukord, kus Mintos saatis välja meili, kus vabandati TAAS (!) mingi müstilise vea pärast ja kahmati mulle juba kontole kirjutatud raha tagasi.

Mintos väitis, et probleemse laenukontori Capital Service laenudega tekkis mingi jama ja neil on vajadus juba investoritele välja jagatud raha tagasi võtta. Kusjuures selliseid IT probleeme on minu mäletamisel olnud juba korduvalt. Kõige veidram lause Mintose kirjas minu jaoks oli: “If you have already invested the money, we will rebuy the loans you invested in at the same rate.” Ehk siis, kui keegi oli jõudnud juba selle raha edasi investeerida, siis tegi Mintos edasised otsused investori eest ja ostis laenud tagast. Mida pe**et?

Vaatasin pärast kirja lugemist, et mul on Mintose kontol 84 eurot ja mingid sendid ning tagasivõetav 22,32 eurot polnud veel maha läinud. Otsustasin kiirelt reageerida ja võtsin raha portaalist välja. Hõõrusin veel käsi, et assa nugis, kuidas tõmbasin Mintosele mütsi pähe – raha kontol enam pole ja ühtegi laenu ka ei investeerinud. Ja kui ostavadki mult mõne laenu tagasi, siis parem ongi, saab kiiremini välja.

Mõned tunnid hiljem läksin olukorda vaatama ja suur oli minu üllatus, kui selgus, et vahepeal läks minu Mintose konto miinusesse. Ehk siis mina olin portaalile 25 eurot võlgu. Jällegi, mida pe**et?

Esiteks, kuidas selline number tuli, kui meilis kirjutati selgelt, et 22,32 oli see summa, mis jõuga tagasi võetakse. Teiseks, nagu screenshotist näha, siis 84 eurone väljakanne ikkagi tehti ära. Seda poleks saanud juhtuda, kui mul tol hetkel poleks kontol seda raha olnud. Nüüd aga numbreid vaadates sain 84 eurot portaalist välja kanda hetkel, kui mul oli seal vaid 58 eurot.

Ma ei tea, kas see kõik on õige ja juriidiliselt korrektne või mitte. Pole tahtmist ja võimekust hakata näpuga järge ajama. Mina teen seda, et enam Mintose poolt pakutavat teenust ei tarbi ja hääletan n-ö jalgadega või antud olukorras siis oma rahaga. Kurb on, et seni on väga palju küsimärke, kas ma tulen Mintosest üldse vähemalt nulliga välja. Seda siis tänu Finko Armeenia laenudele, mis alates eriolukorra algusest portaalis täielikult kinni. Sisuliselt kuu aega pole enam olukord ka kuskile suunas liikunud ja laene järjest pikendatakse uuteks perioodideks ja pending payments järjest kasvab.

Kokkuvõttes tundub mulle, et Mintos on oma järje kuskil täielikult käest lasknud. Jääb mulje justkui ühisrahastuse buumiaegadel kasvati nii metsikutes mahtudes, et mingid tegevusmudelid ja põhimõtted jäid paika panemata, sest eeldati, et neid asju ei lähe kunagi tarvis. Uut raha tuleb ju kogu aeg peale. Praegu toimub seal üks jama teise järel, aga kommunikatsioon on ülimalt kehv. kriitilisi küsimusi eiratakse täiesti tuima näoga ja ise pritsitakse välja mingeid mittemidagiütlevaid pressiteateid, mis peaksid justkui näitama, kui hästi rakses olukorras tegutsetakse.

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri