Üllatustekuu november oli täis rekordeid ja möllu

Ongi juba 11 kuud sellest aastast kotis ning vaja kirja panna 2017. aasta eelviimane kuukokkuvõte. Ennetavalt võin öelda, et november kujunes meie perele täiesti ootamatult erinevate kokkusattumuste tõttu rekordiliseks kuuks mitmes erinevas võtmes.

Lisaks ilusatele numbritele oli ka väga põnev ja tegus kuu, kui Madara ja EfTEN-i IPO-d lõid Balti turu kihama ning lisaks neile kahele ettevõttele sai avatud aktsiaportfellis veel üks uus positsioon.

Aga nüüd kõigest lähemalt ja tavapärase plaani järgi…

TULUD/KULUD

Tulude poolelt kujunes november ootamatult tänavuse aasta rekordiliseks, kui kontodele kogunes 5324 eurot. Esiteks tahaks väga kiita oma kallist abikaasat, kes oli väga tubli ja hakkab edaspidi saama kõrgemat palka. Lisaks paisutasid meie selle kuu aktiivseid sissetulekuid mõned väikesed boonused, veidi aktsiamüükidest võetud kasumit ning korralik laekumine ettevõtte kontole juba varem tehtud tööde eest.

Oodatult olid kõrged ka kulud, kui veidi läks raha meditsiinisektorisse ning omajagu sai panustatud juba ka jõuluvana kingikoti täitmisesse. Säästuprotsent oli tänu kõrgetele tuludele 56,5% ning see tõstis enne detsembrit meie tänavuse aasta keskmise 51,1% peale. Ehk siis minu eesmärk saavutada aasta jooksul 50% säästumäär, on väga reaalne ja käegakatsutav!

Clip

PASSIIVNE TULU

Kui eelmine kuu sain rõõmsalt kirjutada, et tegime passiivse tulu arvestuses uue pere rekordi, siis sama saan teatada ka novembri kohta! Kuu jooksul tõi meie investeerimisportfell passiivset tulu koju 450,78 eurot, mis on eelmisest rekordist 14 euro võrra rohkem.

Sellise ootamatu tulemuse põhjuseks oli kurikuulus Toome puiestee Estateguru projekt, mis suure kisa saatel õnneliku lõpu sai. Too projekt oli vanast ajast proua Tasase Investori eraisikukontol üsna suures mahus esindatud ning Estategurust sai tal esimene ühisrahastusplatvorm, kust raha rohkem välja võetud, kui seda sisse läks.

Kokku paisutas ühisrahastus meie kukrut novembris 410,78 euroga ning 40 eurot tuli Baltic Horizon Fundist.

chart(3)

NETOVÄÄRTUS JA PORTFELL

Netoväärtuses murdsime ennast üle 70-tuhande piiri, kui excel arvutas meile kokku 70 968 eurot. Investeeritud on sellest summast hetkel veidi vähem kui 54 000 eurot. Netoväärtuses näitasime kasvu juba 19. kuud järjest, oktoobriga võrreldes oli kasvuks 4,4%.

Siin rohkem midagi kosta ei oskagi, vaatame kaua meil seda jaksu jätkub. Nii kaua, kuni majandus jätkab tõusulainel, siis peaks need rohelised tornid järjest pikemaks venima.

chart

Tänu novembri aktsiarallile saime ka netoväärtuse osakaalud veidi ilusamaks ning ühisrahastus vähenes 52% pealt 48,7% peale. Aktsiaportfell kerkis seejuures 20,1% juurest 24,4% peale. Vaba raha osakaal langes 25,2% pealt 24%-ni.

chart(1)

AKTSIAD

Ei hakka eraldi uuesti kirjutama, aga novembris sai müüdud ja ostetud päris isuga. Loe kõigest pikemalt SIIT.

Aktsiaportfelli hetkeväärtus on 17 290 eurot ning indeksfondide osakuid on 2091 euro eest.

chart(1)

ÜHISRAHASTUS

Mintos: Konto väärtus 11 086 eurot, intressitulu oktoobris 118,13 (rekord) eurot. Mintoses kasvatame portfelli orgaaniliselt intresside arvelt ning endiselt panustan vaid Mogo laenudesse. Kuna portaalis kaotati 1% müügitasu, siis nägin novembris veidi vaeva, et madalama intressimääraga laene väikese miinusega müüa ja 14% laene asemele võtta. Kohati õnnestus üllatavalt hästi. 14% intressiga laene võtan ka pikemaid, aga kõik alla selle piirdun kuni 24-kuuliste laenudega.

Estateguru: Konto väärtus 10 458 eurot, intressitulu oktoobris 68,75 eurot. Lisaks plaanipärastele intressidele said lõpu ka kaks projekti, millest üks maksis kogu intressi nüüd korraga. Raha läks välja kahte uude projekti ning veidi on kontol vabu vahendeid ka uusi investeeringuid ootamas.

Twino: Konto väärtus 4154 eurot, intressitulu oktoobris 38,44 eurot. Tiksutan raha vaikselt ringi. Panustan üksnes 11% intressiga 1-kuulistesse laenudesse.

Crowdestate: Konto väärtus 3157 eurot, intressitulu oktoobris 11,75 eurot. Veidi tuli intresse ja üle pika aja sai kogunenud raha eest ka üks investeering tehtud – Riia arendusprojekt.

Bondora: Konto väärtus 4168 eurot, intressitulu oktoobris 47,7 eurot. Üritan jõulisemalt punaseid ja kollaseid laene maha müüa ning novembris sain mitmekümnest halvast laenust väiksema või suurema kaotusega ka lahti.

Vanast ajast tiksuv eraisiku portfell, mis muidu erilist kajastust minu poolt ei leia, oli novembris staari staatuses, kui Estateguru Toome puiestee projektist laekus päris korralik summa intresse, viivist ja hüvitist.

chart(2)Portfelli lühiülevaade on jooksvalt nähtav ka SIIN.

Meie selle aasta passiivse tulu “spidokas” peksab juba teist kuud üle, kuid ei hakanud poole mängu pealt reegleid muutma ja uut eesmärki panema. Eks järgmiseks aastaks tuleb nagunii uus ja kõrgem siht ette lüüa.

chart(5)

Aga nüüd mõnuga jõulukuule vastu ning varsti saab kokku panna blogi ajaloo esimese aastaaruande 🙂 Kindlasti tahan kirjalikult üles tähendada ka uue aasta eesmärgid ning püstitada ka mõned väljakutsed.

Jõuluvanale on meil kiri juba saadetud ja kingipakkide sisu saab loodetavasti olema väga praktiline. Ilusat jõuluaega blogi lugejatele ja tundke ennast mõnusalt!

Avaldas Elunaut

Kontakti saab minuga e-maili aadressil tasane.investor@gmail.com.

Kommenteeri